Mimarlık Dalında Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Prestijli Başarı - Son Dakika
Güncel

Mimarlık Dalında Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Prestijli Başarı

Mimarlık Dalında Mardin Artuklu Üniversitesi\'nden Prestijli Başarı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye’deki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlayan Mimarlık Eğitimi Derneği’nin (MİMED) 16 yıldan beri her yıl iki aşamalı olarak düzenlediği ’Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’ kapsamında başarı ödüllerine...

06.01.2018 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye'deki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlayan Mimarlık Eğitimi Derneği'nin (MİMED) 16 yıldan beri her yıl iki aşamalı olarak düzenlediği 'Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması' kapsamında başarı ödüllerine hak kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerini makamında kabul etti.

Türkiye'nin her yerinden katılımın sağlandığı yarışmada kazandıkları ödüllerden dolayı Mimarlık Fakültesi öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yarışmaya kabul edilen 606 proje arasında elde edilen bu başarının diğer öğrenciler için teşvik ve rol model oluşturmasının yanı sıra Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimin kalitesini göstermesi açsından da dikkat çekici olduğunu belirtti. Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yusuf Doğan, Yrd. Doç. Dr. Faruk Düşünceli, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Ataş ve Yrd. Doç. Dr. Murat Çağlayan'ın yanı sıra Genel Sekreter Şahin Arpağ ve Fakülte Sekreteri Beşir Cura'nın da hazır bulunduğu ziyarette öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirerek başarı belgelerini takdim eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça, "Mimarlık pratiğinin bütün aşamalarıyla en iyi şekilde öğrencilerimize aktarılması noktasında emeklerini ve bilgilerini esirgemeyen tüm hocalarımızı kutluyorum. Bu alanda eğitim veren köklü üniversiteler arasında önde gelen bu başarıyla bizleri gururlandıkları için öğrencilerimizi tebrik ederim" dedi.

MİMED 2017 Mimarlık Öğrencileri Yarışmasında dört kategoride değerlendirilerek dijital ön elemeyi geçen 301 proje arasında, bulunduğu çevreyle çok iyi ilişki kuran bir rota kurgusu içerisinde, kuş gözleme etkinliğini farklı açılımlarıyla dinamik ve zengin bir mimari program dizisine dönüştürebilen ve böylelikle çeşitlenen mekansal deneyimi sinematografik bir dil kullanarak düşüncesi ve önerdiği mimari yaklaşımın bütüncül niteliğiyle başarı ödülüne değer bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Muhammed Emin Canpolat'ın yanı sıra Sümeyra Çiftçi, Baver Ulaş ve Ali Yarğıl farklı kategorilerde jüri özel ödülüne layık görüldü.

Üniversite rektörlüğünün başarılı öğrencilere yönelik teşvik katkılarını anlatan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Ataş ise "Türkiye'nin mimarlık alanında prestijli ulusal yarışmalarından biri olan ve mimarlık eğitiminin tartışılmasında son derece önemli bir yere sahip MİMED'e, Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri adına yaptıkları katılımın böylesine bir başarıyla neticelenmesi hem diğer öğrencilerimizi cesaretlendirecek hem de fakültemizin mimarlık eğitimindeki üst seviye farkını ortaya çıkaracaktır" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mimarlık Dalında Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Prestijli Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement