Mir Ağa'nın, Mem'e Öfkesi Neden Dinmiyor? - Son Dakika
Güncel

Mir Ağa'nın, Mem'e Öfkesi Neden Dinmiyor?

Mir Ağa\'nın, Mem\'e Öfkesi Neden Dinmiyor?

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi Siya Mem-u Zin'in 11. bölümü bu akşam TRT6 ekranlarında.

07.05.2012 15:05

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şair Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan ve Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip, 'Siya Mem û Zîn' (Mem-u Zin'in gölgesinde) adlı dizinin 11. bölümü bu akşam saat 20.15'de TRT 6 ekranlarında olacak.

'BU BÖLÜMDE HEYECAN DORUĞA YÜKSELİYOR'

İntihar etmekten vazgeçen ve evine dönen Mir Ağa, ailesine bir daha kendilerini hiçbir zaman bırakmayacağını söyler. Ancak aileyi ummadıkları bir sürpriz beklemektedir.

Mir Ağa'nın Oğlunun ölümünden Mem'i sorumlu tutmasını fırsat bilen Fitneci Beko, Mem'in canını yakmak için babası Nasır üzerinden nasıl bir plan hazırlıyor ? Nasr'ın oğlu Mem'den gizlediği konu ne? Mem ve Zin 'in buluşmasına bu sefer kim engel oluyor?

Tüm bu soruların cevabını heyecanla beklenen dizinin 11. Bölümünde bulacaksınız.

'HER PAZARTESİ TRT6 EKRANLARINDA'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor.

Yapımcılığını Aytekin Mert'in, Yönetmenliğini Yusuf Güven'in yaptığı dizi de Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Cengiz Toprak, Özlem Maden, Asuman Yolcu, Aysun Güven, Abdulkadir Kırıcı, Hakan Kara, Salim Kadıcık, Bekir Felhan, Sultan Demirci, Abdullah Alur, Hüseyin Yaşar, Türkan Kılıç, Evin Şahin Salgut, Gıyasettin Uçun, Mehmet Nesim Aslancı rol alıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 kanalında seyircisiyle buluşuyor.

Dizi de, Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu, mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mir Ağa'nın, Mem'e Öfkesi Neden Dinmiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement