Mirkelam tesisleri fiyat arttırma iddialarına yanıt verdi - Son Dakika
Güncel

Mirkelam tesisleri fiyat arttırma iddialarına yanıt verdi

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Gaziantep Nurdağı'nda mahsur kalan vatandaşlar Mirkelam isimli tesislere sığındı. Tesise sığınan kişiler çayın 2 lira yerine 4 liraya satıldığını iddia etti. İddialara yanıt veren Mirkelam işletme sahibi, fiyatlarda artış yapılmadığını ve hava şartları nedeniyle mağdur olan kişilerin ihtiyaçlarının ücretsiz bir şekilde karşılandığını belirtti.

19.01.2022 17:02  Güncelleme: 20:05

Kar yağışı nedeniyle Gaziantep Nurdağı'nda mahsur kalan vatandaşlar Mirkelam isimli tesislere sığınmak zorunda kaldı. Tesisin müşterilere çayı 2 lira yerine 4 liraya sattığı iddiaları sosyal medyada paylaşıldı. Tesise sığınan kişiler yemek fiyatlarının da aynı şekilde arttığı yönünde iddiada bulundu. Mirkelam işletme sahibi ise iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

İDDİALARA YANIT VERDİLER

Mirkelam Tesisleri Genel Müdürü Melek Karakan iddialara yanıt verdi: "Gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle doğudan ve güneydoğudan gelen tüm yolcular yolun kapalı olması nedeniyle tesisimizde kalmak zorunda kaldılar. Kasım ayından beri fiyatlarımızda artış yapmadık. Çay fiyatımız 3 TL'dir. Asla bir değişiklik yoktur. Kasım ayında güncellenen fiyatlarla yemek ve çay servisimiz devam ediyor.

Güncel fiyat listelerimiz, tesisimizin üç noktasında mevcuttur. Mağdur olan 2 bin veya 2 bin 500 kişiye yemek, çay ve içecek ihtiyaçları ücretsiz karşılanmıştır. "

YOLDA KALAN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ YEMEK DAĞITTILAR

Mirkelam tesislerinin Haberler.com'a özel olarak paylaştığı videoda tesisin ücretsiz yemek dağıttıkları ve yolda kalan vatandaşlara yardımda bulundukları görülüyor.

KAYMAKAMLIK, ARAŞTIRMANIN SONUÇLARINI AÇIKLADI

Diğer yandan Birecik Kaymakamlığı da söz konusu olayla ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 18 Ocak 2022 tarihinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve Gaziantep yolunun kapanması nedeniyle ilçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren "Park Mirkelam Dinlenme Tesisi" isimli işyerinde mola vermek zorunda kalan vatandaşlarımıza fahiş fiyat uygulandığına ilişkin sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla ilgili olarak yapılan incelemede; Bahse konu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu dinlenme tesisinin turizm belgeli olduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylanmış fiyatlar üzerinden mevcut fiyat tarifesinin 23.11.2021 tarihinde güncellendiği ve 23 Kasım 2021 tarihli fiyat listesinin uygulandığı anlaşılmıştır. Ayrıca kaz yağışı sebebiyle Gaziantep istikametinde otoyolun kapalı olduğu saatlerde tesise gelerek mola vermek zorunda kalan 1000 den fazla vatanı-1,nm bahse konu tesis tarafından ücretsiz çay ve yemek ikramı sağlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mirkelam tesisleri fiyat arttırma iddialarına yanıt verdi

Son Dakika Güncel Mirkelam tesisleri fiyat arttırma iddialarına yanıt verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement