Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri 14. Haftasında - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri 14. Haftasında

Bu haftaki gösteriler “Devrimin Direği” adıyla devam edecek

27.09.2013 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHİRE -(AA)- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, "Evet, Gençler Devrimin Direği" adı altında tüm ülkede darbe karşıtı gösteri düzenleneceğini duyurdu.

İttifak Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, başta başkent Kahire, İskenderiye, Kalyubiye, Minye ve Sina olmak üzere ülkenin bir çok kent ve kasabasında darbe karşıtı gösteri düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, sokağa çıkma yasağının cuma günleri saat 19.00'da başlaması nedeniyle özellikle Kahire'deki gösterilerin saat 18.00'a kadar süreceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca sokağa çıkma yasağının fazla etkili olmadığı bölgelerde gösterilerin gece boyunca sürdürüleceği kaydedildi.

Öte yandan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'ne bağlı gençlik hareketinin, cuma namazından sonra Uluslararası Kahire Havalimanı önünde gösteri yapacaklarına ilişkin açıklaması üzerine havaalanı girişlerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

"6 Nisan Özgürleri", "Vasat Partisi Gençleri"nin yanı sıra sosyalist eğilimiyle bilinen "Güneyin Gençleri" adlı gruplar da havalaanı önünde gösteri yapacaklarını duyurdu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri 14. Haftasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement