Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar

El Vasat Partisi Genel Başkanı Mazi, İhvan liderlerinden Cezzar ile Abdulmaksud'un tutukluluk süreleri 45 gün daha uzatıldı.

12.12.2013 16:51

Mısır'da  El-Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu El-Ala Mazi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Hilmi el-Cezzar ile Muhammed Abdulmaksud'un tutukluluk süreleri 45 gün daha uzatıldı.

Başsavcılık, "şiddete teşvik, terörist faaliyetlerde bulunmak üzere çete kurma, silahlı gruplara mali destek verme" gibi suçlamalarla yürüttüğü soruşturma kapsamında El-Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu El-Ala Mazi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Hilmi el-Cezzar ile Muhammed Abdulmaksud ve eski milletvekili Muhammed el-Umde'nin tutukluluk sürelerinin 45 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Ordunun yönetime el koymasının ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanı sıra İhvan ile Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu darbe karşıtı birçok kişi, "halkı şiddete teşvik, ölüme sebebiyet vermek ve terörist faaliyetlerde bulunmak" suçlamalarıyla  gözaltına alınmıştı.

Mısır soruşturma sistemine göre Başsavcılık, terör ve siyasi konularda tutukluluk süresini 6 aya kadar uzatılabiliyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement