Mısır'da Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Genel Seçime Doğru

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, ekim ayında yapılması beklenen genel seçimler için 2 bin 573 bağımsız adayın başvuruda bulunduğunu açıkladı.

30.09.2015 12:33

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, ekim ayında yapılması beklenen genel seçimler için 2 bin 573 bağımsız adayın başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, genel seçimlerin ilk turunda 2 bin 573 bağımsız adayın milletvekilliği için başvurduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Nil Deltası'nın batısında yer alan şehirlerde Selefi çizgideki Nur Partisi'nin yanı sıra "Mısır Sevgisi İçin", "Bağımsız Akım ve Koalisyon Cephesi" ve "Mısır Atlıları" adlı 3 ayrı toplumsal koalisyonun seçime gireceği duyuruldu.

Mısır'ın güney şehirlerinde seçime girecek koalisyon ve blokların ise "Bağımsız Milli Uyanış Bloku", "Mısır Sevgisi İçin", "Nida Mısır" ve "Bağımsız Akım ve Koalisyon Cephesi" olduğu kaydedildi.

Ülkede, 568 milletvekilinden oluşacak yeni parlamento için 448 milletvekili bağımsız, 120'si ise parti, koalisyon ve toplumsal blok listesinden aday olacak. Siyasi partiler bağımsız aday listelerine verilen yüksek orandaki kontenjan nedeniyle seçimleri boykot ederken, Selefi çizgideki Nur Partisi dışında herhangi bir parti seçimlerin ilk turuna katılmıyor.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, genel seçimlerin 14 ili kapsayan ilk aşamasının yurt dışında 17-18 Ekim'de, yurt içinde ise 18-19 Ekim'de, seçimin 13 ili kapsayacak ikinci turunun ise yurt dışında 21-22 Kasım, yurt içinde ise 22-23 Kasım'da yapılacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement