Saraçhane Parkı'nda Mısır'daki Katliama Tepki Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Saraçhane Parkı'nda Mısır'daki Katliama Tepki Gösterisi

Saraçhane Parkı\'nda Mısır\'daki Katliama Tepki Gösterisi

Katliamı protesto etmek için çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

21.08.2013 03:23  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için bir araya gelen grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır'daki katliama dikkat çekmek için Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

Gruptakiler, birlikte akşam ve yatsı namazı kıldı. Yatsı namazından sonra, Saraçhane Parkı ve etrafından toplanan gruptakiler kalabalıklaştı.

Parktaki dev ekranlardan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin konuşmalarından kesitler yayınlanırken, gruptakiler "Defo Sisi, seninleyiz Mursi", "Mısır halkı yalnız değildir", "Uyan, diren, özgürleş" ve "İslami hareket engellenemez" sloganları attı. Eylemde zaman zaman da meşaleler yakıldı.

Eylemde konuşan Abdülmetin Balkanlıoğlu, Mısır'da şehit olanların Allah yolunda şehit olmak için milyarlarca Müslümanın arasından seçildiğini söyledi. Saraçhane'de toplananların Fatih Sultan Mehmet'in ruhunu taşıdığını aktaran Balkanlıoğlu, fetih ruhunun güncellendiğini kaydetti.

Balkanlıoğlu, tüm Müslümanların gönüllerinde olduğunu anlatarak, "Mısırlı peygamberlere Musa'ya, Yusuf'a, Yakup'a ve İshak'a selam olsun. Allah, iç ve dış düşmanlara karşı bize yardımcı olsun. Arap dünyasında, internette, hep sizin fotoğraflarınız var. Şehitlere, acılı analara, babalara eşlere selam olsun" diye konuştu.

Abdülmetin Balkanlıoğlu, dünyanın iki park gördüğünü ifade ederek, Saraçhane'de bulunanların Gezi Parkı'ndaki gibi etrafı yakıp yıkmadığını söyledi.

"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" hadisini anımsatan Balkanlıoğlu, Müslümanların "Yaş kesen baş keser" anlayışına sahip olduğunu vurguladı.

Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından, Genç Hareket Marş Grubu, çeşitli marşlar seslendirdi. Ebubekir Sifil'in duasının ardından, eylem sona erdi.

Eylemin yarın da devam edeceği belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraçhane Parkı'nda Mısır'daki Katliama Tepki Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement