Moskova'da Türk Müziği dinletisi - Son Dakika
Güncel

Moskova'da Türk Müziği dinletisi

Moskova\'da Türk Müziği dinletisi

Türkiye'nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Devlet Çaykovski Konservatuarında gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde 'Türk Müziği Tanıtım Konseri' düzenledi.

27.08.2019 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Ağustos'ta gerçekleşen ve dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği programda Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal ve ritim sanatçısı Şamil Ersöz sahne alırken; Türk dünyasının müzik aletlerinden Dombıra, Iklıg, Üç telli, Kengirge ve Saz dinleyicilere tanıtılarak Türk dünyası müziklerinden örnekler çalındı.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında Türk kültürünü tanıtmak ve kültürel bağları geliştirme amacıyla faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, 'Türk Müziği Tanıtım Konseri' düzenledi. 25 Ağustos'ta Moskova Devlet Çaykovski Konservatuvarı bünyesinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal ve ritim sanatçısı Şamil Ersöz sahne aldı.

DİNLEYİCİLER MÜZİK ALETLERİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Dinleyicilerin büyük merakla takip ettiği konserde, sanatçılarımız Türk dünyasının'Dombra', 'Iklıg', 'Üç telli', 'Kengirge' ve 'Saz' gibi kendine has enstrümanlarını tanıtırken, Türk dünyası müziklerinden en güzel örnekler icra edildi.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMLİ ÖĞELERİNDEN TASAVVUFİ DÜŞÜNCE ANLATILACAK

Moskova Devlet Çaykovski Konservatuarında faaliyetlerine devam edecek olan Yunus Emre Enstitüsü, 29 Ağustos tarihinde 'Türk Tasavvuf Düşüncesi ve Ney Hakkında Konuşmalar' başlıklı bir sohbet programı gerçekleştirecek. Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Tatçı ve yazar Leyla İpekçi'nin yanı sıra, Neyzen Hakan Alvan'ın katılımıyla Türk tasavvuf düşüncesine dair bir oturum düzenlenecek. Ayrıca, beraberinde Türk Tasavvuf Müziğinin başat enstrümanı olan 'ney' icra edilecek ve katılımcılara tanıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Moskova'da Türk Müziği dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement