Muayene Sırasında Kalp Krizi Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Muayene Sırasında Kalp Krizi Geçirdi

Muayene Sırasında Kalp Krizi Geçirdi

Mersin'in Erdemli ilçesinde elinde çıkan yara için hastaneye giden aşçı, cilt uzmanına muayene olurken kalp krizi geçirince yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

13.08.2012 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde elinde çıkan yara için hastaneye giden aşçı, cilt uzmanına muayene olurken kalp krizi geçirince yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Evli ve 3 çocuk babası aşçı Ali Demirsoy (43), elindeki bir yara nedeniyle Erdemli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Cilt hastalıkları bölümünde bir süre bekleyen Demirsoy, sırası gelince muayene için doktorun yanına girdi. Burada aniden bayılan Demirsoy'a servisteki ilk müdahalenin ardından Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kazım Aykent müdahale etti. Dr. Aykent'in girişimleriyle hayata döndürülen Ali Demirsoy'un kalp damarlarında sıkıntı görüldüğü ve anjiyo olması gerektiği belirlenince yakınları Mersin'in Tarsus ilçesindeki özel bir hastaneye getirdi. Ali Demirsoy, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis'in muayene ve tetkiklerinin ardından anjiyoya alındı. Damarlarından üçünün tıkandığı belirlenen Demirsoy'a stent takıldı. Sağlığına kavuşan Ali Demirsoy taburcu edildi.

Başına gelenlerin şaşkınlığını yaşayan Ali Demirsoy, kendisinin de henüz 13 yaşındayken 50 yaşındaki babasını kalp krizinden kaybettiğini anlattı. Amcalarının da kalp krizi sonucu öldüğünü belirten Demirsoy, "Şansım varmış. Bana ilk müdahaleyi yapıp, şüphelenip kalpte sorun teşhisi koyan doktorum Kazım Bey'den Allah razı olsun. Artık çocuklarım için daha dikkatli olacak, ihmal etmeyeceğim kendimi. Günde bir paketten fazla sigara içiyordum, şimdi bıraktım ve bir daha da içmeyi düşünmüyorum. Sağlığım bir adım önde artık" diye konuştu.

Dr. Sabri Seyis, Ali Demirsoy'un durumunda da görüldüğü gibi kalp krizlerinde ilk 1 saatin çok önemli olduğunu söyledi. Dr. Seyis, "Bu gibi durumlarda ilk 1 saat altın değerindedir. Allah'tan ilk müdahalesi yapılmış ve hastamız fazla vakit kaybetmeden bize getirilmiş. Çünkü girişimsel işlem yapılan bir merkeze başvurulduğunda kalpte hiçbir hasar kalmadan tedavi sağlanıyor. İlk 1 saatte müdahale edilirse ölüm riski yüzde 1, ilk 1 saatte tedavi edilmezse yüzde 17 risk var" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muayene Sırasında Kalp Krizi Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement