Muğla Knidos'un Sırrı - Son Dakika
Güncel

Muğla Knidos'un Sırrı

Muğla Knidos\'un Sırrı

Ukksa bahçesinde verien açılış kokteyline, İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelen çok sayıda sanatsever katıldı.'Ertuğrul Ateş (Resim).

05.08.2013 12:44

Ukksa bahçesinde verien açılış kokteyline, İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelen çok sayıda sanatsever katıldı. Eylül ayı sonuna kadar açık kalacak sergide, şu sanatçıların eserleri yer aldı

'Ertuğrul Ateş (Resim). Etem Çalışkan (Resim), Mustafa Tunçalp (Seramik), Suat Güller (Seramik), Ayten Akbayram (Seramik). Ümit Can Gören (Seramik), Özcan Kılıç (Heykel), Nihat Sezer Sabaha (Heykel), Ekrem Özen (Cam), Emel Vardar (Heykel), Mustafa Ağatekin (Cam)ö

UKKSA adına konuşan ressam İbrahim Çiftçioğlu, büyük kentlerdeki pek çok sergide, bu kalitede, bu düzeyde sanat ve kültür birikiminin yan yana gelmesinin kolay görülemeyeceğine dikkat çekti. Çiftçioğlu, 'UKKSA bu anlamda ülkemiz için olduğu kadar Datça Yarımadası için de bir şanstır. İnsanlar topluluklar halinde yaşarlar ama onları insan kılan bilim ve sanattır, hayattır. Hayat kuşunun iki kanadı vardır. Biri bilim, birisi sanattır. Sanatçılarımızla burada birebir görüşebilir, çalışmaları hakkında bilgiler alabilirsinizö diye konuştu. Serginin açılışına katılan gazeteci Osman Saffet Arolat, UKKSA'nın bugün geldiği noktayı beş yıl önce kimsenin hayal bile edemediğini belirterek emeği geçen herkesi kutladı.

UKKSA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin de 'UKKSA ülkemizin bir kültür sanat merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Gelecek yıl dünyaca ünlü Alman Ressam Bazelis'i akademiye getirmek için mücadele ediyoruz. Bu konuda sanata gönül vermiş tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz dedi. Sergini açılışında, Fransa'dan gelen 'Kırmızı Küpeler' isimli müzik grubu, davetliler için Balkan ezgileri seslendirdi. Kokteyl Haluk Çetin'in müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Knidos'un Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement