Muğla - Merhum Tiyatrocu Için Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Muğla - Merhum Tiyatrocu Için Sahnelendi

Merhum tiyatrocu için sahnelendiMUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü son sınıf öğrencisi Fatih Serdar Yılmaz'ın oynadığı 'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı' isimli oyunun ikinci temsili, oyuncunun hocası merhum tiyatrocu Ergün Işıldar için sahnelendi.

02.05.2017 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum tiyatrocu için sahnelendi

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü son sınıf öğrencisi Fatih Serdar Yılmaz'ın oynadığı 'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı' isimli oyunun ikinci temsili, oyuncunun hocası merhum tiyatrocu Ergün Işıldar için sahnelendi.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu; üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar izledi. Yönetmenliğini MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Oğulcan Çelik'in yaptığı, ekonomik krizin yaşandığı 2001'de üniversiteden yeni mezun olan bir gencin sonuçsuz kalan iş bulma çabalarını, farklı sektörlere yönelmesi sonucunda yaşadığı travmayı konu alan oyun ilgiyle izlendi. Oyun sonunda, kısa bir süre önce yaşamını yitiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları oyuncusu Ergün Işıldar'ın fotoğrafına çiçekler bırakıldı.

Oyunun yönetmeni Çelik, "Biliyorsunuz son dönemlerde sanatçılarımız birer birer gidiyor. Ama ne mutlu ki bizler onların arkalarından onların işlerinden devam ediyoruz. Onların bize bıraktığı bu büyük mirası devam ettirmeye söz verdik. Bu yolda bize verilen bir küpe var ve onu hiçbir zaman unutmayacağız. Bize de en iyi Ergün hoca verirdi bu küpeyi. İyi oyuncu olmak önemli değil ama iyi insan olmak çok önemli. Çünkü sahnede her şeyden önce insan olmayı gösteriyorsunuz. Biz bunu sizinle başarabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Oyuncu Yılmaz ise "Usta tiyatrocu ve çok sevdiğimiz hocamız Ergün Işıldar'ı kaybettik. Bu oyunu izlemeyi çok istedi. Şu an ikinci temsilini yaptık. İlk temsile hastanede olduğu için gelemedi. Ama ikincisine geldi" diyerek Işıldar'ın fotoğrafını sahneye getirdi ve izleyiciler fotoğrafın üzerine çiçeklerini bıraktı.

Muğla - Merhum Tiyatrocu Için Sahnelendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla - Merhum Tiyatrocu Için Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement