Muğlalı Seyyahlar Yolda - Son Dakika
Güncel

Muğlalı Seyyahlar Yolda

Seyyah Projesi Kapsamında Muğla'nın genelde kırsal kesimlerinden olmak üzere 120 den fazla geçimiz, Çanakkale, Isparta ve Bursa illerini kapsayan tura çıktılar.

26.06.2012 15:43

"SEYYAH" Projesi, kapsamında 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları hedefleniyor.

Proje Kapsamında Kavaklıdere ilçemizden Çanakkale'ye gidecek olan 40 kişilik grup bu gün Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun katıldığı bir törenle Kavaklıdere'den uğurlandı.

İl Müdürü Hacıcaferoğlu gençlere şapka, çanta ve anılarını yazmaları için defter ve kalem dağıttı. Projenin önemine değinen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu; Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir. Bu bağlamda SEYYAH Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır. Dedi.

4 günlük Çanakkale Turu'na çıkacak olan Kavaklıdere'li gençleri yolculuğa uğurlayanlar arasında ailelerde vardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muğlalı Seyyahlar Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement