Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

Muhtarlar Günü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi, belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören çözüm ortakları olduklarını bildirdi.

18.10.2017 14:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi, belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören çözüm ortakları olduklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü kapsamında "Geçmişten Günümüze Muhtarlık ve Muhtarlık Sistemi" konulu panel düzenlendi.

Sözlü, panelin açılışında yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri hizmetlerde, muhtarların düşünceleri ve yönlendirmelerinin, kendileri için her zaman değerli olduğunu ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in kurucu ilkelerine sadık ve demokratik kültürün ülkemizde hakim olmasını arzulayan bir belediye başkanı olarak altını çizerek söylüyorum ki muhtarlarımız demokrasinin vazgeçilmezidir, onlar belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören bizim çözüm ortaklarımızdır. Adana'nın 15 ilçesindeki koordinatör müdürlüklerimiz muhtarlarla sürekli istişare içinde çalışmalarını yürütüyor. Biz muhtarlarımızı hiç bir zaman konu mankeni olarak görmedik, Allah şahit ki onlardan gelen taleplere de siyasetçi gözüyle bakıp onlar üzerinden siyaset yapmadık. Türkiye'de ilk kez muhtarlık bilgi sistemiyle muhtarların taleplerini takip edebilmesini sağlamaktan dolayı bahtiyarız. Muhtarlık binalarında kısa bir süre sonra su kullanımı, belli bir ölçüde ücretsiz olacak. Kırsaldaki muhtarlara bilgisayar armağan edilecek."

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efe Efefoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay Arıkboğa, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Pozantı Karakışlakçı Muhtarı Harun Yetkin, Karataş Ataköy Muhtarı Mustafa Özkan sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement