Murat İçel'e 5 Ay Hapis Şoku! Ceza Adli Para Cezasına Çevrildi! - Son Dakika
Güncel

Murat İçel'e 5 Ay Hapis Şoku! Ceza Adli Para Cezasına Çevrildi!

Uzun süredir Ödemiş eğitim camiasının gündeminde geniş yer bulan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'in "Haksız Puanlama Davası" sonuçlandı.

15.03.2016 14:09

Uzun süredir Ödemiş eğitim camiasının gündeminde geniş yer bulan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'in "Haksız Puanlama Davası" sonuçlandı. Müdür İçel, suçlu bulunarak önce 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra iyi halden ötürü cezası 5 aya düşürülerek 3 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Ödemiş Ovakent İlkokulu Müdürü Volkan Oğhan ve Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla geçen yıl "haksız puanlama yaptığı" iddia edilen Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel hakkında dava açmış, dava uzun süre Ödemiş gündeminde kendisine yer bulmuştu.

Ödemiş 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanık Murat İçel, sanık avukatları ve müşteki avukatları ile sendika temsilcileri katıldı. Sanık Murat İçel, verdiği son savunmasında bilerek suç işlemediğini, suç işleme kastının bulunmadığını, kendisine yöneltilen, üzerine atılı suçlamaları reddettiğini belirtti ve beraat talep etti.

Ödemiş 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'e önce 6 ay hapis cezası verdi, ardından "iyi hal"den cezayı 5 aya düşürdü ve düşürülen bu cezayı da 3 bin lira adli para cezasına çevirdi.

Sendika temsilcileri, görevini kötüye kullanmaktan ötürü hüküm giymiş bir bürokratın görevinde kalmasının yanlış olduğu ve kamuya olan güven noktasında zedelenmelere yol açabileceği ihtimallerini dile getirerek eleştirilerde bulundular.

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir "Görevini kötüye kullanan bir bürokratın görevde kalmasının ülke menfaatleri çerçevesinde değerlendirilmesini kamuoyunun ve yetkililerin takdirlerine bırakıyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Murat İçel'e 5 Ay Hapis Şoku! Ceza Adli Para Cezasına Çevrildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement