Muş Belediyesi Ramazan Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi Ramazan Şenlikleri

Muş Belediyesi Ramazan Şenlikleri

Muş Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Ramazan şenlikleri başladı.

29.06.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Ramazan şenlikleri başladı.

Şehir Stadyumu'nda başlayan etkinliklerin ilk gününde Kur'an-ı Kerim tilaveti, Hacivat-Karagöz oyunu, Kürtçe ilahi ve Grup Tillo tarafından konser verildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, yüce Allah'ın kullarına bir lütfü olarak sunduğu rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığımızı ifade etti. Ramazan ayını Muş Belediyesi olarak anlamına binaen geçirmek ve yaşatmak istediklerini belirten Başkan Asya, "Sizlerin desteği ile bu yıl ilk defa etkinlik düzenleyerek mübarek Ramazan ayını anlamına binaen yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi.

Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar olduğunu sözlerine ekleyen Asya, "İşte bunlardan biri de Peygamberimizin (s.a.v) 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Ramazan ayının ve orucun şükre vasıta oluşu, nefsi terbiye edişi, sosyal ve ekonomik hayatta diğergamlık gibi duyguları pekiştirici yönü ön plana çıkmaktadır. İnsanın yeme, içme gibi bedene ait en temel gereksinimlerine Ramazan ayı ile birlikte iradi bir sınırlama getirmesi, öncelikle insanın yüzleşmiş olduğu kainatın 'ilahi bir nimet' ile dolu olduğunu hatırlatmaktadır. Günlük hayatta ihmal ettiğimiz, unuttuğumuz bu mana oruç ibadetiyle yeniden hatırlatılmaktadır. Bu yönüyle bakıldığı zaman karmaşık ilişkiler bütünü olan sosyal ve ekonomik hayat içinde orucun, insanları şükre sevk eden bir ibadet, ilahi bir terbiye olduğu muhakkaktır. En zaruri gereksinimlerin imsak ve iftar vakitleriyle sınırlandırılması, bu vakitler arasında ilahi bir yasaklama getirilmesi, insanı, madden ve manen şükre sevk etmekte ve günlük hayatını bu ilahi emre göre ayarlamasını gerektirmektedir" dedi.

Başkan Asya, konuşmasının ardından Muş Valisi Vedat Büyükersoy ile birlikte Grup Tillo ve Hacivat-Karagöz oyuncularına plaket takdim etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi Ramazan Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement