Muş'ta Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sergi Açtı

Muş\'ta Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sergi Açtı

Muş Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi, yıl sonu sergisini açtı.

11.06.2015 19:23  Güncelleme: 19:35

Muş Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM), yıl sonu sergisini açtı. Kadınların el emeği göz nuru çalışmaları büyük beğeni topladı.

Muş Aile Destek Merkezi hizmet binası bahçesinde düzenlenen yılsonu sergisine Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Halk Eğitim Merkezi İl Müdürü Vedat Beyazduman, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Belediye Başkanı Feyat Asya'nın eşi Suna Asya, ADEM Müdürü Özlem Yetkin Güler, kurum amirleri ve kursiyerler ile davetliler katıldı. Kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, bu tür faaliyetlerle birçok mağduriyetin giderildiğini söyledi. Özellikle anaokulu öğrencilerinin aldıkları eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Uyan, "ADEM çok şey ifade ediyor aslında. Yaptığımız ziyaretlerde, kadınların çok mutlu olduğunu gördük. Burada verilen bu hizmetlerin çok yerinde olduğunu gördük. İnşallah önümüzdeki dönemde ADEM faaliyetleri devam edecek. Çünkü merkezimizde çok sayıda kurs açıldı ve bunlar herkese hitap ediyor. Özellikle anaokulu çocuklarımızın burada aldıkları eğitimi çok önemsiyorum. Eminim herkes bunlardan istifade etmiştir. Bu amaçla önümüzdeki dönemlerde daha kapsamlı ve daha güzel bir merkez hedefliyoruz" dedi.

Yıl içerisinde 13 kurs açtıklarını kaydeden ADEM Müdürü Özlem Yetkin Güler ise, "Okuma yazma, dikiş-nakış ve daha birçok alanda toplam 13 kurs açtık. Şu ana kadar da 800 kişiyi mezun ettik. Kadınlara hizmet için bu kurslar açılmıştır. Amacımız kadınları evden çıkarmak, onları meslek sahibi yapmak, onları toplumla birleştirmektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı. Ardından sergi alanı gezilerek kursiyerlere sertifikalar verilerek tebrik edildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement