Muş'ta Kürt Dili ve Tarihi Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kürt Dili ve Tarihi Konferansı Düzenlendi

Muş\'ta Kürt Dili ve Tarihi Konferansı Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kürdoloji Topluluğu, ‘Kürt Dili ve Tarihi’ konferansı düzenlendi.

26.05.2016 15:42

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kürdoloji Topluluğu, 'Kürt Dili ve Tarihi' konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Kürt Dili ve Tarihi' adlı konferansa Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ercan Çağlayan ve Yazar Roşan Lezgin konuşmacı olarak katıldı. Kürdoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Semih Gezer'in moderatörlüğünü yaptığı konferansta ilk olarak Yrd. Doç Dr. Ercan Çağlayan, 'Zaza tarihi ve kültürüne genel bakış' konusunu anlattı.

Yazdığı kitapların konusuna değinen Çağlayan, birkaç amacının olduğunu belirterek, Zazalarla ilgili derli toplu bir el kitabı oluşturmak istediğini söyledi.

Daha sonra programın onur konuğu ve konuşmacısı olan Yazar Roşan Lezgin ise, 'Kurdi Lehçelerinde Zazaki'ye Genel Bakış' konusunu ele alarak, "Sizlerde biliyorsunuz kadim diller, eski diller zamanla çeşitli nedenlerden dolayı kollara ayrılmış, gruplara ayrılmış ve böylece farklı kollar lehçeler meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Lezgin'in konuşmasından sonra soru-cevap şeklinde tamamlanan konferansın sonunda Yrd. Doç Dr. Ercan Çağlayan ve Araştırmacı Yazar Roşan Lezgin, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin aldıkları kitapları imzalayarak sohbet ettiler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kürt Dili ve Tarihi Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement