Müsiad Cuma Toplantıları - Son Dakika
Yerel

Müsiad Cuma Toplantıları

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantısı'nda bu hafta "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 Yılı Teftiş Programı" konuşuldu.

12.01.2014 16:30

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantısı'nda bu hafta "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 Yılı Teftiş Programı" konuşuldu. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Ümit Fıçıcı ve Fatih Uğurlu konuk oldu.

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Olgun, programda yaptığı konuşmada, en çok karşılaşılan sorunlardan birinin de çalışma yaşamının düzenlenmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Bu noktada birçok iş yerinin müfettişlerin denetimlerinde sıkıntılar yaşayabildiğini belirten Olgun, "Hem işveren hem de işçi açısından uyulması gereken kuralları daha dikkatli uygulamalıyız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Ümit Fıçıcı ise teftiş faaliyetlerini iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma koşulları üzerine gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının denetimlerde programlı teftiş modelini benimsediğini aktaran Fıçıcı, şunları kaydetti:

"Teftiş yapılacak sektör ve alanları öncelikli olarak belirliyoruz. Hangi sektör ve alanda nelere bakılacağı noktasında ağırlıklar belirleniyor. Gittiğimiz denetimlerde burada şu eksik var diye ceza uygulamıyoruz. Bu modelde ilk olarak mevzuat şablonuna göre aksaklıkları tespit edelim, bu noksanlıklar nelerden kaynaklanıyor onları ortaya çıkartalım daha sonra ise bu aksaklığın nasıl giderebileceği noktasında işveren ve çalışanlarınızla bunları konuşuyoruz. Belirlediğimiz noksanlıkların giderilmesi için süre verilmesi gerekiyorsa sorunun çözülmesi için süre verebiliyoruz. Son olarak tekrar kontrole gittiğimizde bu aksaklıklar devam ediyor ise ondan sonra ceza uygulayalım prensibinde çalışıyoruz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Fatih Uğurlu da İşverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusuna önem vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Program sonunda, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Olgun, günün anısına Fıçıcı ile Uğurlu'ya hediye takdim etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Cuma Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement