Müsiad Kırıkkale Şubesini Başbakan YardımcılaRı Arınç Ve Atalay'ın Katılımı İle Açtı - Son Dakika
Güncel

Müsiad Kırıkkale Şubesini Başbakan YardımcılaRı Arınç Ve Atalay'ın Katılımı İle Açtı

MÜSİAD 33.Şubesini Kırıkkale'de Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay'ın katılımlarıyla açtı.

11.01.2012 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer CihadVardan'ın açılışta yaptığı konuşma metni:

Öncelikle, hepinizi şahsım ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD adına saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Malumunuz olduğu üzere, sadece birkaç ay sonra kuruluşunun 22. yılını kutlayacağımız MÜSİAD, kurulduğu günlerden bu yana Türkiye'nin dört bir yanındaki sanayici ve işadamlarına ulaşarak ülke ekonomisinde söz sahibi olmuş, aynı zamanda dünya çapındaki irtibat noktalarını artırarak Türk işadamlarının dışa açılım sürecinde köprü vazifesi görmüştür.

Son dönemde durmadan büyüyen güçlü ekonomimize paralel bir şekilde, MÜSİAD da yerinde durmamış ve büyümesine devam etmiştir. Nitekim, MÜSİAD olarak 2011 yılında da, gerek yurt çapındaki şube sayımızı gerekse yurtdışı irtibat noktalarımızıhızla artırmaya devam etmiş bulunmaktayız.Bu minvalde, yeni bir yıla ilk adımlarımızı attığımız şu günlerde de Kırıkkale Şubemizin açılış töreniyle burada sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

2011 yılına geriye dönüp baktığımızda, MÜSİAD olarak çalışmalarımızın giderek yoğunluk kazanmış olduğu bir yıl geçirmiş olduğumuzu görmekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışı teşkilatlanma faaliyetlerinin yanı sıra, iş gezileri, eğitimler, raporlar, yayınlar ve paneller gibi sayısız faaliyeti başarıyla gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşımaktayız. 2011 yılının son günlerini, bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan ve 6 aylık bir çalışmanın eseri MÜSİAD Yeni Anayasa Önerisi'ni kamuoyuna ve karar alıcılara sunarak kapatmış olmak da bizler için özel bir önem taşımaktadır.

Bunun yanı sıra, yeni yılın ilk iş gününe, ekonomik analizlerimizi, MÜSİAD Üye Ekonomi Anketi sonuçlarıyla birleştirerek hazırlamış olduğumuz "2011 Ekonomi Değerlendirmesi ve 2012 Beklentileri" konulu basın toplantısıyla girmiş bulunmaktayız. Hemen akabinde 5 Ocak günü Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda Başbakan Yardımcımız Sn. Ali Babacan'la Ankara'da bir araya gelerek ekonomiyi enine boyuna değerlendirme fırsatı yakaladık.

Yine aynı haftanın son günü, Pazar günü demeden, 500'ün üzerinde MÜSİAD üyesinin katılımıyla, Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nu,"son gelişmeler ışığında dış politika" ile ilgili bizleri aydınlattığı ufuk açıcı konuşmasıyla MÜSİAD Genel Merkez'de ağırlama imkânı bulduk. İşte ülkedeki gelişmeleri böylesine yoğun bir şekilde değerlendirerek girdiğimiz 2012 yılının hemen ikinci haftasında da Başbakan Yardımcılarımız Sn. Bülent Arınç ve BeşirAtalayileyeni bir MÜSİAD şubesi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Saygıdeğer Başbakan Yardımcılarım, Değerli katılımcılar,

Bahsettiğim gibi, her yıl yaptığımız üzere,bu yılın da ilk günlerinde, geride bırakmış olduğumuz senenin ekonomi değerlendirmesini kapsamlı bir şekilde analiz etmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede, 2011'e dair ekonomik verilerin, 530 MÜSİAD üyesinin katılımıyla elde edilen anket sonuçlarıyla örtüşüyor olması da, açıklanan rakamların reel piyasalarca da onaylandığını göstermiştir. Bu minvalde, bu sonuçları ve değerlendirmeleri sizlerle de kısaca paylaşmak isterim.

2011 DEĞERLENDİRMESİ

2011 değerlendirmemizde ilk olarak büyüme rakamlarına bakacak olursak, grafikten de görüleceği üzere, ülkemizde küresel kriz nedeniyle 4 çeyrek ekonomik daralmadan sonra 2009'un son çeyreğiyle birlikte yeniden büyümeye başlayan ekonomimiz, 2011 yılının ilk 3 çeyreği itibariyle 8 çeyrektir aralıksız büyümektedir. Bu gelişme, iş dünyası olarak bizleri oldukça memnun etmektedir.

Ve Türkiye bu başarıyı, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'ninkâbustan gözünü yeni yeni açmaya başladığı, Japonya'nın hala ekonomik daralmayla boğuştuğu ve AB ülkelerininyeni bir düşüş riskiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda, 2011 yılının son çeyreğine girildiği zaman diliminde ülkemizin, Çin ve Arjantin gibi en güçlü büyüyen ülkeleri bile geride bırakarak %9,6'lık bir oranla büyüme hızında liderliğini elde etmiş olması takdire şayandır.

Hatırlanacağı üzere, krizin en ciddi etkilerini hissettiğimiz 2009 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, %15'e yakın bir küçülme yaşamıştı. Bu dönemde, AB ülkeleri ve ABD ise %5 civarında bir daralma ile mücadele etmekteydi. Aradan geçen 10 çeyreklik dönemde ise, Türkiye, müthiş bir ivme yakalamış, bu ülkelere kıyasla son 8 çeyrekte açık ara öne geçmiştir. Öyle ki, şu an itibariyle büyüme hızımız,AB ülkeleri ve ABD'nin ortalamasının 5 katını geçmiş durumdadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müsiad Kırıkkale Şubesini Başbakan YardımcılaRı Arınç Ve Atalay'ın Katılımı İle Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement