Müzeye Dönüştürdüğü Evde Gramofonla Nostalji Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

Müzeye Dönüştürdüğü Evde Gramofonla Nostalji Yaşatıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde müzisyen Rasim Kaya tarihi ve kültürel eşyaları sergilediği evi ziyaret edenlere taş plaktan şarkı ve türkü dinletiyor.

28.04.2013 14:39

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde müzisyen Rasim Kaya tarihi ve kültürel eşyaları sergilediği evi ziyaret edenlere taş plaktan şarkı ve türkü dinletiyor.

Rasim Kaya (53) AA muhabirine, eski eşya, iş ve tarım aletlerine olan merakı sayesinde zengin koleksiyona kavuştuğunu söyledi.

Biriktirdiği eşyaları sergilemek için yöreye özgü mimaride yapılmış evi 4 yıl önce kiraladığını anlatan Kaya, "Düğünlerde zurna çalarak geçimimi sağlıyorum. Çocukluğumdan beri eski eşyalara ilgim var. Biriktirmeye başladığım tarihi ve kültürel eşyalar çoğalınca sergileme gereği duydum ve bir ev kiraladım. Sarıkamış Kültür Evi adını verdiğim mekanda ve bahçesinde koleksiyonumu sergiliyorum" dedi.

-Gramofonla nostalji-

Bir yakınının gramofon hediye etmesi üzerine taş plak biriktirmeye başladığını ifade eden Kaya, "Ankara'da bir akrabam gramofon hediye etti. Zamanla taş plak koleksiyonum da çoğaldı. Eve gelen ziyaretçilere nostaljik şarkı ve türkü dinletmek istedim. Konukların tercihine göre gramofona plak koyuyorum. Yaklaşık 550 taş plağım var. En çok Neşe Karaböcek, Gülden Karaböcek, Muazzez Abacı, İzzet Altınmeşe ve Erol Büyükburç tercih ediliyor" diye konuştu.

Evin müdavimlerinden Mehmet Şahin de "Dedelerimizin, ninelerimizin kullandığı tarım aletlerini ve eşyaları görünce çocukluk yıllarıma gidiyorum. Taş plaktan yankılanan ses de buna ayrı anlam katıyor. Bu güzelliği yaşamak için her fırsatta tekrar gelmek istiyorum" dedi. - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müzeye Dönüştürdüğü Evde Gramofonla Nostalji Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement