Myanmar'ın Bangladeş sınırındaki silahlı çatışmada 1 kişi öldü - Son Dakika
Güncel

Myanmar'ın Bangladeş sınırındaki silahlı çatışmada 1 kişi öldü

Myanmar\'ın Bangladeş sınırındaki silahlı çatışmada 1 kişi öldü

Myanmar'ın Bangladeş sınırında, Myanmarlı iki silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü bildirildi.

18.01.2023 19:28  Güncelleme: 19:32

Myanmar'ın Bangladeş sınırında, Myanmarlı iki silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer, Bangladeş'in güneydoğusundaki Bandarban semtinin Ghumdhum-Tumbru sınırında Myanmarlı iki silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü ve birkaç kişinin yaralandığını bildirdi.

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bandarban'daki Ghumdhum Birliği Konseyi Başkanı Md. Jahangir Aziz, Myanmar militan grupları arasındaki çatışmaların sabah saatlerinden bu yana devam ettiğini ve çatışmalar nedeniyle sınır bölgesinde yaşayanların güvenli yerlere tahliye edildiğini söyledi.

Aziz, 5 bine yakın Arakanlı mültecinin kaldığı kampa yakın bir noktada yaşanan çatışmalarda, mültecilerin yaşadığı onlarca çadırın da ateşe verildiğini aktardı.

Ülke basında yer alan haberlerde, çatışmanın Rohingya Dayanışma Örgütü (RSO) ve Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) arasında yaşandığı ileri sürüldü.

Myanmar'daki çatışmalar nedeniyle Bangladeş'in Bandarban sınır bölgesindeki 150'den fazla aile, 23 Ekim'de güvenlik endişesiyle evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Çatışmalar sırasında Myanmar ordusunun silah ve top atışlarının bir kısmının, Bangladeş'teki bazı yerleşim bölgelerine düştüğü belirtilmişti.

Bangladeş, halihazırda 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'ın Bangladeş sınırındaki silahlı çatışmada 1 kişi öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement