Nat Geo'dan Yepyeni Bir Kanal: Nat Geo People - Son Dakika
Güncel

Nat Geo'dan Yepyeni Bir Kanal: Nat Geo People

Nat Geo\'dan Yepyeni Bir Kanal: Nat Geo People

National Geographic Channels International ailesine 2 Şubat Pazar yeni bir kanal daha katılıyor: Nat Geo People

03.02.2014 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nat Geo People, tüm dünyadan gerçek ve ilham verici insan öykülerini hiçbir kurgu olmadan yenilikçi ve güçlü bir anlatımla sunuyor. Günlük yaşamlarıyla şaşırtan ve yankı uyandıran etkileyici insanların duygusal ve deneyimsel yolculukları Nat Geo People'ın yenilikçi ve güçlü hikaye anlatımlarıyla ekrana gelecek.

Nat Geo People, izleyicilere kardeş kanalları National Geographic Channel ve Nat Geo Wild'ı tamamlayan birbirinden zengin içerikler sunuyor. 50'den fazla ülkede yayınlanacak Geo People, National Geographic Channels Internationals'ın büyüyen yayın ağı portfolyosunun gelişimini temsil ediyor. Nat Geo People, şu anda yayın yapmakta olan Nat Geo Adventure'ın yerine geçiyor. Kanal, Türkiye'de Tivibu ve Teledünya üzerinden HD kalitesiyle yayın yapacak. Nat Geo People'da dünyanın her yerinden etkileyici birey ve alt kültürlerin konu edildiği Talihsiz Yolculuklar, Küçüklerin Dünyası, İnanılmaz Hobiler, Rehin Kalanlar, Kimlik Arayışı, Tatlı Hayat, Çok Eşliler gibi programlar yayınlanacak.

NGCI'ın Başkan Yardımcısı Hamish Mykura "Nat Geo People, izleyicilere gerçek insanların duygusal ve eğlenceli hikayelerini anlatıyor. Kurgulu programların aksine tamamen kurgusuz ve gerçek hayatın içinden öykülere yer veriyor. İzleyicileri merak uyandıran alt kültürlere ve heyecan dolu maceralara götürecek olan dikkat çekici karakterler üzerine odaklanıyoruz. Nat Geo izleyicileri, insanlar ve kültürler hakkında programlar izlemeyi seviyor ve biz de bu hikayelerin bir evi olsun istedik." diye konuştu.

National Geographic Channel macera, keşif, dünya olayları ve bilim üzerine yoğunlaşan konuları ile kendini farklılaştırmaya devam ederken Nat Geo People ise insan hikayelerine ve dünyanın her yerinden kültürlere ev sahipliği yapacak.

Nat Geo People'da ekrana gelecek gerçek insan hikayelerine yer verilen programlarının bir kısmı şu şekilde:

Küçüklerin Dünyası
Bu belgesel dünyanın en küçük insanlarıyla tanışacağımız dünyanın en büyük seyahati. Hayat onlar için bir eziyet mi? Ekstra bir ilgi ile karşılaşıyorlar mı? Ayrımcılığa uğruyorlar mı? Bunlar gibi soruların cevaplarını ararken Çin, Amerika, Rusya, Filipinler, Brezilya, Afganistan ve daha birçok ülkedeki minik insanların hayatlarını inceliyoruz.

Talihsiz Yolculuklar

Seyahat sırasında insanların başlarına çok kötü olaylar gelebilir. Bu programda vurulmaktan bıçaklanmaya, soyguna uğramaktan hapse düşmeye veya denizde kaybolmaya kadar kişilerin hayatlarını değiştiren hikayeleri onların ağzından dinleyeceğiz. Hayatlarının seyahati bir cehenneme dönüştüğünde neler olduğunu ve insanların bu durumdan kurtulmak için neler yaptıklarını izleyeceğiz.

"Talihsiz Yolculuklar"da hiçbir konu yasaklı değil.

Amerikan Kolonisi: Sıra Dışı Yaşamlar:

Montana'nın kırsal bölgesinde yaşayan küçük bir dini topluluk olan Hutterites'lar ile tanışın. Bu küçük grup, bir yandan dış dünyanın modern cazibesine kapılmamak için mücadele ederken diğer yanda da umutsuzca kutsal değerlerine tutunmaya çalışıyor. Aile, 7 gün 24 saat birlikte çalışıyor, birlikte ibadet ediyor ve birlikte yaşıyor. Aile üyelerinin büyük çoğunluğu nesillerdir süregelen adetlerine sıkı sıkıya bağlı iken, bazıları da modern toplumla flört etmeyi tercih ediyor. Azınlık, modern teknoloji, eğitim ve fikirlerin kendilerine katkı sağlayacağını düşünüyor. Daha geleneksel düşünenler ise modern dünyayı kendilerine tehdit olarak görüyor. Belgesel dizide, gerçek bir Hutterite gibi yaşamaya çalışan, genç, yaşlı aile üyelerinin yaşamına konuk olacaksınız. Kimileri başarılı oluyor kimileri ise başarısız ancak gerçek şu ki herkesin bir seçim şansı var….

Doğuştan Kaşif:

Emmy ödüllü Richard Wiese, yedi kıtayı kapsayan keşif yolculuğunda izleyicileri gezegenimizin en muhteşem köşelerine götürerek egzotik canlılarla, sıra dışı kültürlerle tanıştırıyor.

Rehin Kalanlar

Rüya tatilleri kabusa dönen masum insanların dramatik hikayelerine tanık oluyoruz. Birebir bu kişilerin ağzından dinleyeceğimiz ve gerçeğine son derece yakın canlandırmalar ile izleyeceğimiz seride, çıktıkları yurtdışı seyahatlerinde rehin alınan turistlerin yaşadıklarını izlerken tüyleriniz ürperecek.

Çok Eşliler

Bugün Amerika'da çok eşli olmak ne demek? Bu belgesel dizi, yaklaşık 200 yıldır Arizona'nın Centennial Park bölgesinde hüküm süren bir geleneği sürdüren çok eşli bir topluluğun hayatlarını inceliyor.

Kimlik Arayışı

Tayland dünyanın en güzel kadınlarına sahip ülkelerden biri olarak biliniyor, ancak bu kadınların bazılarının aslında erkek olduğunu bilmiyoruz. Bu ilgi çekici belgesel dizide, ülkenin saygı değer üçüncü cinsiyetinin karmaşık ve göz kamaştıran hayatlarını keşfetmek üzere gizli dünyalarına konuk oluyoruz.

Tabu

National Geographic'in en çok beğenilen belgesel dizilerinden olan Tabu'da yeryüzünün en tuhaf geleneklerini, inançlarını, ayinlerini ve insan davranışlarını izlerken gözlerinize inanamayacaksınız.
Sıra dışı tedaviler, garip alışkanlıklar ve olağandışı aşk ilişkileri pek çok kişi için tabu sayılabilir ancak bu insanlar için günlük yaşamın bir parçası…

Anneme Nerede Olduğumu Söylemeyin!

Dünyaca ünlü ödüllü yönetmen Luis Bunuel'in torunu gazeteci Diego Bunuel tarafından hazırlanmış dinamik ve çarpıcı bir belgesel dizisi.

Bu sıra dışı dizide, olayların kalbinde olmayı ve onları birebir tecrübe etmeye hayatını adamış Diego ile yine dünyadaki en tehlikeli ülkelere doğru bir yolculuk yapacağız.

Hem kültürel, hem sosyolojik bir araştırma, hem de macera dolu olan bu yapımda annenizin gitmenizi istemediği yerlere Diego sizi tüm dinamizmiyle götürecek.

Rüya Seyahatler

Geçtiğimiz birkaç yılda yedi milyon kişiden fazlası seyahat ederken yeni ve heyecan verici destinasyonları keşfetmek için gemi seyahatini tercih ediyor ve bu sayı gittikçe artıyor. Seyahat edenler rahat veya lüks odaları tercih edebiliyor, kaliteli yemekler yiyebiliyor ve mola duraklarında harika yerler ziyaret edebiliyorlar.

Tatlı Hayat

Bu keyifli belgesel dizide, ünlü şef David Rocco ve ailesinin çiftlikte sürdürdüğü keyifli yaşama şahit olacak; Akdeniz lezzetlerini yeniden keşfedeceksiniz.

İtalyan mutfağında önemli bir yere sahip olan köy mutfağından esinlenen David, taze mevsim sebzeleriyle her aşçının evde yapabileceği türden lezzetli yemekler yapıyor; yerel halk ile bir araya gelerek geleneksel mutfağın da tadını çıkarıyor... Kâh zeytin hasadına katılarak taze üretilmiş zeytinyağından yapılan yemekler, kâh Dünya'nın en meşhur şarabı olan Chianti'de kullanılan üzümleri toplamakla geçen hafta sonları...

Damak Tadını Bilenlerin Dünya Rehberi

Bazılarımız yemek pişirir, hepimiz yeriz. Ağız sulandıran bir yemek, kültür ve seyahat programı olan "Damak Tadını Bilenlerin Dünya Rehberi", bir yemekten çok daha fazlasını sergiliyor. Bu ödüllü James Beard programı birbirinden harika yemek trendlerini gözler önüne seriyor. "Yeşil" malzemelerle süslenen programda sürdürebilir tarım ve balıkçılık konusunda örnekler vererek organik ürünler yetiştirmek için yeni yollar paylaşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nat Geo'dan Yepyeni Bir Kanal: Nat Geo People - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement