NATO Genel Sekreteri'ne "Putin'e karşı bir araya gelecek misiniz" diye soruldu! Stoltenberg'in yanıtı "ağır yaptırımlar" oldu! - Son Dakika
Dünya

NATO Genel Sekreteri'ne "Putin'e karşı bir araya gelecek misiniz" diye soruldu! Stoltenberg'in yanıtı "ağır yaptırımlar" oldu!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısında kendisine sorulan "Hepimiz NATO'nun Ukrayna için savaşmayacağını biliyoruz. Fakat sizce NATO'nun Vladimir Putin karşıtı bir koalisyon yapma zamanı gelmedi mi?" sorusuna doğrudan yanıt veremedi. Genel Sekreter, ağır yaptırımlar uygulanacağı ifadesini tekrar etti.

24.02.2022 15:42  Güncelleme: 16:19

Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon başlatmasının ardından sert açıklamalar yapan NATO, yarın acil olarak toplanma kararı aldı. Bugünse NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki endişe veren duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SAVAŞ UÇAKLARIMIZ HAZIR"

Operasyon nedeniyle Rusya'ya tepki gösteren Stoltenberg, "NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık. Askerlerimiz ve 100 savaş uçağı hazır bekliyor" ifadelerini kullandı.

"PUTİN'E KARŞI BİR KOALİSYON YAPMA ZAMANI GELMEDİ Mİ?"

Bir gazetecinin sorduğu "Hepimiz NATO'nun Ukrayna için savaşmayacağını biliyoruz. Fakat sizce NATO'nun Vladimir Putin karşıtı bir koalisyon yapma zamanı gelmedi mi"? sorusu ise toplantıya damga vurdu.

Soru karşısında köşeye sıkışan ve NATO müttefiklerinin Rusya'ya ağır ekonomik yaptırımlar uyguladığını belirten Genel Sekreter Jens Stoltenberg, bu yaptırımlar sayesinde NATO olarak sözlerini tutacaklarını ve Rusya'ya bedel ödeteceklerini vurguladı.

Rusya, Ukrayna'ya girdi; NATO seyirci! Canlı yayında sorulan soru Stoltenberg'i zora soktu
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

"ULUSLARARASI HUKUK YASALARININ İHLALİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ"

Stoltenberg, açıklamasının devamında şunları söyledi: "NATO Ukrayna ile birlik içinde duruyor. NATO müttefikleri düşüncesiz davranışlarından ötürü Rusya'ya ciddi bedeller ödetiyor. Avrupa Birliği ve diğer ortaklarımızla birlikte Rusya'ya ağır ekonomik yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz. Buradan Ukrayna kadın ve erkeklerini profesyonelliği ve cesareti için teşekkür ediyorum. Bu yüzden birlikte durmaya devam edeceğiz. Rusya'nın tam teşekküllü işgalini kınıyoruz. Asla ve asla uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyeceğiz.

"TÜM OLASI SALDIRILARA YANIT VERECEĞİZ"

NATO, tüm müttefiklerin güvenliğini ve savunmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir. İttifak'ın doğu kısmına ek savunma kara ve hava kuvvetlerinin yanı sıra ek deniz varlıkları yerleştiriyoruz. Güçlerimizin tüm olası durumlara yanıt verme hazırlığını artırdık. Bugün Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi kapsamında istişarelerde bulunduk. Tüm müttefikleri korumaya yönelik savunma planlamamız doğrultusunda, İttifak genelinde caydırıcılığı ve savunmayı daha da güçlendirmek için ek adımlar atmaya karar verdik."

NATO Genel Sekreteri\'ne "Putin\'e karşı bir araya gelecek misiniz" diye soruldu! Stoltenberg\'in yanıtı "ağır yaptırımlar" oldu!

Son Dakika Dünya NATO Genel Sekreteri'ne 'Putin'e karşı bir araya gelecek misiniz' diye soruldu! Stoltenberg'in yanıtı 'ağır yaptırımlar' oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Alper006 : Ne oldu bütün dünya ikiyüzlülüğünüzü bir kere daha gördü hoş gerçi sizde de, yandaşlarınızda da yüz çok. Hani ukranaya girilemezdi hani her planınız hazırdı hani girildiginde anında karşılık verilecekti 5 dk da sattınız Ukraynayi boş pafa Ukrayna'nın karnı tok. Yaptırım yalaninizda batsin sizin yaptirimlariniz Rusya federasyonu çin devede kıl bile değil bunu sizde biliyorsunuz 0 0 Yanıtla
  • İsmail: Papağan gibi yaptırım diyorlar başka bir şey yok. Rusya yaptırım dinler mi bu gidişle bütün Avrupa'yı işgal ederler. 0 0 Yanıtla

Advertisement