Nevşehir'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği

Nevşehir\'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere makine ekipman dağıtım töreni düzenlendi.

04.09.2014 09:56

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere makine ekipman dağıtım töreni düzenlendi.

Törene, Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Ferlan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, daire müdürleri, Makine Ekipman desteğinden faydalanan üreticiler ve sektör temsilcileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine Ekipman Alımlarının desteklenmesi programı kapsamında her yıl çiftçilere yüzde 50 Hibe Makine Ekipman Desteği verildiğini kaydetti. Nevşehir'de 2007-2013 yılları arasında 1937 yatırımcıya 7 milyon 642 bin TL hibe desteği sağlandığını ifade eden Yılmaz, ayrıca kırsal kalkınma programlarından (Ekonomik Yatırımlar ve Bireysel Sulama) 2007-2013 yılları arasında 36 çiftçiye de 6 milyon 902 bin TL destek sağlandığını açıkladı.

Yılmaz, 2014 yılında ise; Makine Ekipman Desteği olarak 311 çiftçiye 1 milyon 776 bin TL ayrıca 5 çiftçiye bireysel sulama bütçesinden 172 bin 835 TL olmak üzere 1 milyon 949 bin TL hibe desteği sağlandığını sözlerine ekledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise; tarımda sağlanan bu desteklerin, Türkiye'nin yeni tarım anlayışına ışık tutacak hem de tarımsal üretime yüksek katma değer sağlayacağını ve böylece refah düzeyinin daha da artacağını vurguladı.

Vali Vekili Vural Demirtaş ise konuşmasında; çiftçilere tarım alanında yaptığı çalışmalarında destekleyici teşviklerin olmasının, onların hem zamandan kazanmasına hem de kaliteli daha fazla üretim yapabilmelerine katkı sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, makine ekipman hibe desteklemesinden faydalanan çiftçilere sertifikaları verilerek, makine ve ekipmanları teslim edildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement