Kovid-19 önlemleri kapsamında sigara içme yasağına uyuluyor - Son Dakika
Güncel

Kovid-19 önlemleri kapsamında sigara içme yasağına uyuluyor

Kırşehir'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında meydan, cadde, park ve otobüs duraklarında yasaklara uyuluyor.

13.11.2020 15:56  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında meydan, cadde, park ve otobüs duraklarında yasaklara uyuluyor.

Kırşehir'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla sigara içilmesi yasaklanan yerlerde denetimler başladı.

Meydan ve caddelerde maske ve mesafe denetimi yapan polis ekipleri ile duyarlı vatandaşlar, az sayıda sigara içen kişileri de uyarıyor.

Bu arada, sigara içme yasağı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Emekli Abdurrahman Akpınar, AA muhabirine caddeler, otobüs durakları ve parklarda sigara içilmesini yasaklayan yetkilileri tebrik ettiğini söyledi.

Akpınar, "Allah razı olsun yasaklayanlardan. Otobüse binerken duraklarda sigara içenlerden rahatsız oluyordum. Sağlımız için de çok iyi oldu. Sigara virüse yakalananların düşmanı. Vücuda, ciğere, her şeye zararlı." dedi.

Esnaf Yunus Emre Şahan da tütün kullanan bir kişi olmasına rağmen halkın yoğun olduğu yerlerde salgın nedeniyle yasaklanmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kendisinin de sigarayı bırakmaya çalıştığını belirten Şahan, "Bunu tamamen ortadan kaldırsınlar ki biz de bu illetten kurtulalım. Yasakları destekliyorum. Gönlüm istiyor ki tütün hiç ülkemizde olmasın." dedi.

Ev hanımı Emine Koç da sigara yasaklarının en fazla kadınları sevindirdiğini dile getirdi.

Kimsenin sigara içmesini istemediğini vurgulayan Koç, "Hepten yasaklasınlar. Bu yasaklara çok seviniyorum. Caddede rahatça gidiyoruz. İzmarit kirliliği olmayacak bundan sonra. Cumhurbaşkanımız içilmesin diyorsa ne güzel, herkesin sağlığı için. Hem sıhhat hem de kese için sigara hiç içilmesin." şeklinde konuştu.

Kovid-19 önlemleri kapsamında sigara içme yasağına uyuluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kovid-19 önlemleri kapsamında sigara içme yasağına uyuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement