Nietzsche'nin Sorrento Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Nietzsche'nin Sorrento Yolculuğu

Alman filozof Nietzsche'nin Sorrento'ya yaptığı hayatını değiştiren seyahatini anlatan kitabı Nietzsche'nin Sorrento Yolculuğu Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

14.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü filozof Nietzsche'nin hayatını ve felsefeye bakış açısını değiştiren seyahatine ışık tutan kitap:

Basel'de genç bir filoloji profesörü olan Nietzsche, 1876 sonbaharında arkadaşı Malwida von Meysenburg'un daveti üzerine Sorrento'ya gider. Güneye yaptığı bu ilk seyahat hayatının ve felsefesinin gidişatını değiştirecek bir keşfe dönüşür.

Nietzsche, Voltaire'e adadığı ve olgunluk döneminin de başlangıcı sayılan İnsanca, Pek İnsanca kitabının redaksiyonuna Sorrento'da başlar. Alman düşünür bu seyahatin ardından Basel'deki kürsüsünü bırakacak, güneyde yaşadıklarının etkisi altında İsviçre, Fransa ve İtalya'da gezgin bir filozof yaşantısı sürmeye başlayacaktır.

Ünlü düşünürün yaşadığı bu önemli değişimin kaleme alındığı Nietzsche'nin Sorrento Yolculuğu'nda, Nietzsche'nin arkadaşları Paul Rée ve Albert Brenner'le beraber yaptıkları okumalar, tartışmalar, gezintiler ve keşifler anlatılıyor. Yazar, filozofun yaratıcılığını körükleyen neşeli ve samimi sosyalliğini okurlara yeniden yaşatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nietzsche'nin Sorrento Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement