Niğde Müftüsü Gürpınar: "İlimizde Cami ve Kur'an Kursu İhtiyacını Gidermeye Çalışıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Niğde Müftüsü Gürpınar: "İlimizde Cami ve Kur'an Kursu İhtiyacını Gidermeye Çalışıyoruz"

Niğde Müftüsü Gürpınar: "İlimizde Cami ve Kur\'an Kursu İhtiyacını Gidermeye Çalışıyoruz"

Niğde İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

01.10.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Polisevinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu seneki temasının 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' olduğunu söyledi.

Hafta kapsamında çeşitli programlar yapılacağını söyleyen Müftü Gürpınar, "Cami ihtiyacı olan yerlere cami yaptık. İlimizde son 5 yıl içerisinde cami ve Kur'an kursu ihtiyacını gidermek için çok ciddi çalışmalar yapıldı. Din görevliliği göründüğü kadar kolay basit iş değildir. Çok ağır bir vazifedir, çok büyük emaneti omuzlara yüklemek demektir. Camide imam olmak mihrapta peygamber efendimizi temsil etmek demektir. Onun yerinde namaz kıldırmak, onun tevdi ettiği mesajları insanlık alemiyle paylaşmak demektir. Camide hutbe okuyan imam bir yandan devletin otoritesini temsil eden bir anlayış ile o kararları insanlara tevdi eder, diğer yandan ilmi irfanı hikmeti insanlara anlatır" dedi.

Hafta kapsamında Çarşamba günü Kültür Merkezinde panel gerçekleşecek. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde Müftüsü Gürpınar: 'İlimizde Cami ve Kur'an Kursu İhtiyacını Gidermeye Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement