Oğlu İle İlgili Açıklamalara İle Gündeme Gelen Nil Burak Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Oğlu İle İlgili Açıklamalara İle Gündeme Gelen Nil Burak Kimdir?

Oğlu İle İlgili Açıklamalara İle Gündeme Gelen Nil Burak Kimdir?

2. Sayfa programına çıkan ve geçmişte oğlu Cemre Burak ile ilgili şiddet haberleri ile ilgili açıklamalarda bulunan şarkıcı Nil Burak, açıklamalarıyla gündeme geldi. Peki, Nil Burak kimdir?

09.01.2019 10:27  Güncelleme: 10:32

Şarkıcı Nil Burak, Kanal D'de yayınlanan 2. Sayfa programında açıklamalarda bulundu. Geçmişte DJ'lik yapan oğlu Cemre Burak'ın bir kulüpte Eda K. ile yaşadığı kavgayı açıkladı ve göründüğü gibi olmadığını söyledi. Nil Burak,"Tabii şiddet çok kötü bir şey ama kendi oğlum Cemre için konuşuyorum kızlar taciz ediyor… Erkeklere söylüyorum 'lütfen daha seçici olun." açıklamasında bulundu. Peki şaşırtıcı açıklamasıyla gündeme gelen Nil Burak kimdir?

NİL BURAK KİMDİR?

1948 yılında Kıbrıs Lefke'de doğan Nil Burak daha ilkokul yıllarında müziğe ilgi duymaya başladı. Gerçek ismi Pembe Nihal Munsif olan şarkıcının bilinen ismi sahne ismidir. Kıbrıs Amerikan Kız Koleji mezunu olan Burak, mezuniyet sonrası İngiltere'de dil eğitimi aldı. İlk sahne deneyimini de İngiltere Londra'da birrestaurantta gerçekleştirdi.

Oğlu İle İlgili Açıklamalara İle Gündeme Gelen Nil Burak Kimdir?

İSMİNİ ONA ZEKİ MÜREN VERDİ

27 yaşında arkadaşları ile geldiği İstanbul tatilinde dönemin önemli kulüplerinden olan Playboy'da sahneye çıktı ve Zeki Müren tarafından kendisine Nil Burak ismi verildi.Bir süre Maksik Gazinolarında sahneye çıkan Nil Burak'ın şarkıları; En İyileriyle Nil Burak, Nil Burak 95 Akdeniz Rüzgarı, İşte Banko, Oldu Olacak, Zurna Kazım, Benim Sevdam, Bizim Diyar, İki Elim Yakanda, Boş vere Boş vere ve Benim Adım Şarkıcı adlı albümleri müzik piyasasına sürmüştür. 45'likleri ise Gözünüz Aydın, Yalnızım Ben, Dünyamı Yıktı Geçti Kırk Yılda Bir, Canmı Değsin Ya Mustafa, Bir Eski Şarkı Birisin Birisine, Ben Anlamam Seni İyi Tanırım ve Sus Tatlı Tatlı'dır.Müzik kariyerinin yanında dizilerde de boy gösteren Nil Burak, Avrupa Yakası, Kaldırım Çiçeği, Çalıkuşu ve Doğru Yoldan Ayrılanlar dizileri ile Merhaba Tatlım, Eksik Etek, Gülşah ve Hamsi Nuri sinema filmlerinde yer aldı.

Son Dakika Güncel Oğlu İle İlgili Açıklamalara İle Gündeme Gelen Nil Burak Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement