Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika
Güncel

Nil Sularının Paylaşımı

Mısır ve Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşası ile ilgili ortak komisyon oluşturulması için prensipte anlaştı.

17.06.2013 20:25

Mısır ve Etiyopya'nın, Hedasi (Rönesans) Barajı'nın inşası ile ilgili konuyu ele almak için teknik ve siyasi bir komisyon oluşturulması konusunda prensipte anlaştığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile Etiyopyalı mevkidaşı Tedros Adhanom Ghebreyesus, başkent Adis Ababa'da gerçekleştirdiği toplantıda başta Hedasi Barajı'nın inşası olmak üzere iki ülke arasındaki sorunlu dosyaları görüşmek için teknik ve siyasi bir komisyon oluşturulması konusunda prensipte anlaşmaya vardı.

Mısır Dışişleri Bakanı Amr'ın, barajın Mısır'ın zarar görmeyeceği şekilde inşa edilebilmesi için Etiyopyalı yetkililere ortak teknik heyet oluşturulması önerisinde bulunduğu kaydedilmişti.

Addis Ababa'da Dışişleri Bakanlığı binasında basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrasında açıklama yapılmadı.

Etiyopya'nın, Nil Nehri üzerine inşa etmeyi planladığı Hedasi (Rönesans) Barajı projesi sebebiyle Nil'in kollarından biri olan Mavi Nil'in yatağını değiştirmeye başlaması gerginliğe neden olmuş, proje hakkında karşılıklı yapılan açıklamalar sebebiyle iki ülke arasında gerilim artmıştı. - Adis Abeba

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement