Norveç'te Işid Semineri - Son Dakika
Güncel

Norveç'te Işid Semineri

Norveç\'te Işid Semineri

Başkent Oslo'da İslam dünyasındaki gelişmeler ve IŞİD konusunda seminer düzenlendi Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil: "IŞİD dışarıdan Hamas gibi görünüyor ancak özünde gizli servislerin kullandığı bir örgüt"

07.09.2014 16:16

Norveç'in başkenti Oslo'da, Müslümanları, daha sonra adını İslam Devleti olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) konusunda bilgilendirme amaçlı bir seminer düzenlendi.

Oslo Yüksek Okulu'ndaki seminerde İslam dünyasının sıcak gündemi masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını Norveç Milli Görüş Teşkilatı Bölge Başkanı Murat Yüksel Ercan'ın yaptığı seminerde, önceki gün Stavanger şehrindeki panele de katılan Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil ile İslami bir çatı kuruluşu olan Norveç İslam Konseyi'nin (IRN) Genel Sekreteri Mehtab Afsar birer konuşma yaptı. Türk Dernekleri Federasyonu temsilcilerinin de katıldığı semineri çok sayıda kişi izledi.

Konuşmasında İslam dünyasındaki son gelişmelerin nasıl okunması gerektiğine değinen Yrd. Doç. Dr. Sifil, IŞİD örgütünün dışarıdaki Müslümanlara Hamas gibi göründüğünü ancak özünde gizli servislerin yönettiği bir örgüt olduğunu söyledi.

Müslümanların iman bakımından boşluğa düştüğü noktada farklı batıl akımların bu boşlukları doldurmaya çalıştığını ifade eden Sifil, eğitime verilmesi gereken önemi hatırlattı.

Dışarıdan Hamas gibi görünen IŞİD'in bu arada Hamas örgütünü mürted yani dinden çıkmış olarak gördüğünü ancak İsrail'i ehli kitap sayarak daha zararsız gördüğüne de dikkati çeken Sifil, örgütün yanlış itikada sahip olduğunun altını çizdi.

IRN Genel Sekreteri Mehtab Afsar ise aşırılıklara karşı durulması gerektiğini vurguladı. Afsar, ailelerden gençleri boş bırakmamalarını ve özellikle Müslüman gençlere yönelik dini istismara karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Müslümanların Norveç'te 50 yıllık mazisi olduğunu hatırlatan Afsar, o günden bu yana artan dayanışmanın ve birleştirici unsur olarak çatı kurulusu IRN'nin önemine değindi. Afsar, Müslümanların inançlarına saygı konusunda ve özellikle helal gıda konusunda son 3 yılda önemli gelişmeler yaşandığını ve Norveçli firmaların IRN'den helal et sertifikası alarak helal et satmaya başladığını anlattı.

Konuşmacılar daha sonra da katılımcıların çeşitli sorularını yanıtladı. - Norveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç'te Işid Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement