Nükleer Sendikaların Kilit Görevleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Nükleer Sendikaların Kilit Görevleri Masaya Yatırıldı

ROSATOM stratejik ortakları Türkiye ve Özbekistan, nükleer sendikaların kilit görevlerini Leningrad NGS ziyaretinde masaya yatırdı.

12.04.2019 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROSATOM stratejik ortakları Türkiye ve Özbekistan, nükleer sendikaların kilit görevlerini Leningrad NGS ziyaretinde masaya yatırdı.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) ve Özbekistan Petrol, Gaz, Jeoloji ve Atom İşçileri Cumhuriyet Konseyi Sendikası yöneticileri ve üyelerinden oluşan uluslararası heyet, Rusya'daki sosyal ve iş güvenliği sorunlarını çözme deneyimi hakkında bilgi edinmek için Leningrad NGS'yi (LNGS) ziyaret etti.

Özbekistan Petrol, Gaz, Jeoloji ve Atom İşçileri Cumhuriyet Konseyi Sendikası Başkanı Şuhrat Kurbanov, ziyarete ilişkin, "İşyerinde işçiyi koruma konusunda işveren ile sendika arasında işin nasıl organize edildiğini, personelin sosyal korunmasını ve toplu iş sözleşmesi yükümlülüklerinin uygulanmasını anlamak için Leningrad NGS deneyimini inceliyoruz. Ülkemizde, ortaklarımız devlet şirketi Rosatom ile işbirliği içinde inşa edilecek nükleer santrallerin yapımının hazırlık çalışmalarına başlamıştır. Bu proje, devlet ekonomisi ve enerji güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor. Nükleer santrallerin inşaatı, yüksek teknolojili işlerin ortaya çıkmasına yol açacaktır. Projenin ülkemize sağlayacağı faydalardan emin olmak için NGS bulunduğu yerlerde kamuoyunu inceliyoruz" dedi.

Heyet, LNGS'nin VVER-1200 reaktörü ile yapım aşamasında olan 2'inci güç ünitesini ve yeni çalışmaya başlayan 5 numaralı yeni güç ünitesini ziyaret etti.

TES-İŞ Başkanı Ersin Akma, Türkiye'nin elektriğe ciddi şekilde ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle hükümetin Akkuyu Nükleer Santrali'ni kurmaya karar verdiğini hatırlatarak, "Nükleer enerji endüstrisinde ilk adımları attığımıza göre, yeni 3+ nesil güç ünitesi ve Rus NGS'lerinde işçiler için oluşturulan sosyal koşullar hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, Rus nükleer santrallerinden birini ziyaret etmek, deneyimini incelemek ve çalışanlarımızın yakın gelecekte bekledikleri sosyal yönleri belirlemek için 2017 sonunda Rusya Nükleer Enerji ve Sanayi İşçileri Sendikası ile bir anlaşma imzaladık. Bana göre Leningrad NGS, sektörel sosyal politikanın nasıl uygulandığının iyi bir örneği" diye konuştu.

Yuvarlak masa toplantıları sırasında, sendika örgütlerinin liderleri, etkin bir sosyal ortaklık ve işçi koruma mekanizması konularının yanı sıra nitelikli personel

yetiştirme ve endüstri çalışanları için sosyal güvenceler sağlama konularını da içeren nükleer enerji endüstrisinde işbirliğinin temel yönlerini görüştüler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Nükleer Sendikaların Kilit Görevleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement