Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı! - Son Dakika
Dünya
BBC

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!

Ünlü isimlerin de dahil olduğu cinsel ilişki tarikatı Nxivm'in kurucusu Keith Raniere, hakim karşısına çıktı. Raniere'nin aralarında 15 yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu kadınları ağına düşürerek cinsel ilişki kölesine çevirdiği iddia edildi.

08.05.2019 02:49  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de "cinsel ilişki tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'in kurucusu Keith Raniere New York'ta mahkemeye çıkarıldı. Federal Savcı Tanja Hajjar duruşmanın başında yaptığı konuşmada, Raniere'nin aralarında 15 yaşındaki bir genç kızın da olduğu kadınları ağına düşüren, onları kült benzeri örgütte cinsel ilişki kölesine dönüştüren bir "avcı" olduğunu savundu.

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!

NXİVM ADLI TARİKAT PARAVAN OLARAK KULLANILDI

Savcı Hajjar, "Sanık onları hem duygusal hem de cinsel olarak kullandı" dedi ve Raniere'nin "otoritesine kimsenin karşı çıkılamadığını" sözlerine ekledi. Hajjar, "Kendini dünyadaki en akıllı, en ahlaklı insan olarak tanıttı. Kendisini Einstein ve Gandhi ile karşılaştırdı" dedi. Keith Raniere; kadınları kurduğu gizli cinsel ilişki tarikatına sokup, köleleştirmekle, aç bırakmakla, adının baş harflerini vücutlarına damgalamakla, tehdit edip cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor. Federal Savcılar ayrıca 58 yaşındaki Raniere'yi üyelerine hayata benzersiz bir bakış sunmayı önerdiği Nxivm adlı grubu, kadın ticareti ve küçük yaşta birinin cinsel tacize uğratılması gibi suçlar için paravan olarak kullanmakla suçluyor.

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!

"İNSANLAR BUNA GÖNÜLLÜ OLDU"

Savunma avukatı Marc Agnifilo ise Nxivm'e katılan kadınların hepsinin gönüllü olarak bunu yaptıklarını ve Raniere'in istismarcı bir suç şebekesinin başı değil, zor bir yönetici olduğunu savundu. Agnifilo, "Bu insanlar buna gönüllü oldu" dedi. "Kontrol çok kötü olabiliyor. Kontrol asker de yapabiliyor. Kontrol alın madalya da kazandırabiliyor." Raniere'nin "köleleri" oldukları iddia edilen bazı kadınların duruşmada ifade vermesi bekleniyor. Kimlerin ifade vereceği henüz açıklanmadı.

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!

15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNUN FOTOĞRAFLARI DELİL OLACAK

Smalville dizisinin yıldızı Allison Mack ve Seagram içki şirketinin varisi Clare Bronfman, Raniere'ye yardım etme suçlamalarını daha önce kabul etmişlerdi. Raniere ise cinsel ilişki ticareti ve diğer konularda suçsuz olduğunu savunuyor. Suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir. Jüri üyeleri 6 hafta sürmesi beklenen duruşmalarda, rahatsız edici ifadeler dinleyecekleri ve kanıtlar görecekleri yönünde uyarıldı. Savcıların Raniere'nin bilgisayarında ele geçirilen ve kurbanlarından biri olduğu iddia edilen 15 yaşındaki bir kız çocuğunun uygunsuz fotoğraflarını da kanıt olarak sunacakları belirtiliyor.

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!

"NE OLMUŞTU"

Mack ve Bronfman'ın da aralarında bulunduğu 5 kadın, geçtiğimiz aylarda suçlamaları kabul etmiş ve "cinsel ilişki tarikatıyla" ilgili yargıç karşısına çıkacak tek olarak Raniere kalmıştı. Allison Mack, gözyaşları içinde verdiği ifadede 2 kadına kendisi ve diğer Nxivm üyeleriyle cinsel ilişkiye girmeleri için şantaj yaptığını itiraf etmişti. Grubun başlıca mali destekçisi olan Bronfman da geçen ay suçlamaları kabul etmişti. Ranieri, Bronfman ile Meksika'ya kaçtıktan sonra Mart 2018'de gözaltına alınmıştı. "Nexium" diye okunan Nxivm grubu 1998'de bir kişisel gelişim programı olarak ortaya çıktı. Grubun yetkilileri, eski bir Meksika Devlet Başkanı'nın oğlu ve Mack gibi Hollywood yıldızları dahil 16 bin kişiye yardımcı olduklarını söylüyor. Nxivm internet sitesinde kendisini "insan olmanın ne demek olduğu gibi önemli sorulara yanıt vermeyi ve insanları güçlendirmek için insani prensipleri rehber edinmiş bir topluluk" diye tanımlıyor.

Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı!
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Ünlülerin de Dahil Olduğu Cinsel İlişki Tarikatının Kurucusu Mahkemeye Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hasan : Haberin veriliş şekline bak. Sanki İslami bir tarikattan bahseder gibi lidere Şeyh demişsin. Mübarek Ramazan ayında bari din düşmanlığı yapmayın 22 3 Yanıtla
  • Yorumcu: Başımıza ne geliyorsa, tarikatlar, şeyhler, vb. Yüzünden geliyor. İbadet veya Allah'a inanmak için bunlara ihtiyacınız mı var ? 3 1 Yanıtla
  • İsa duru: Helva yedim Antep fıstıklı hoca gitti tüh 1 0 Yanıtla
  • Oyeah: Ne iş emmeli gömmeli işemeli sıçmalı sado mado ayağına ayinmi yapıyolar 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement