Obamanın Zaferi - Son Dakika
Güncel

Obamanın Zaferi

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'in, ABD Başkanı Barak Obama'yı yeniden seçimleri kazanması nedeniyle kutladığı bildirildi.

08.11.2012 00:08

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'in, ABD Başkanı Barak Obama'yı yeniden seçimleri kazanması nedeniyle kutladığı bildirildi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Şimon Peres'in, ABD Başkanı Barak Obama'ya bir mektup göndererek, yeniden başkan seçilmesini kutladığı belirtildi.

Peres'in, "Sayın Başkan Obama, İsrail halkı adına 2'nci dönem yeniden başkan seçilmenizi kalpten kutluyorum" ifadeleriyle başlayan mektubunda, İsrail ve Amerika'nın aynı ortak değerleri taşıdıklarına dikkat çekilerek, iki ülkenin dostluk bağlarının tarihi ve kırılmaz olduğu kaydedildi.

Mektupta ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başkan, başkanlığınızın ilk döneminde, İsrail'in güvenliği için verdiğiniz eşi benzeri görülmemiş destek için teşekkür ediyorum. Biliyorum ki sizin liderliğinizde Amerika, gelecekte de İran'la karşı karşıya olduğumuz nükleer tehdide karşı bizimle birlikte çalışmaya devam edecek."

Başkan Obama'nın geleceği temsil ettiğini bildiren Peres, mektubunda,

"Sizin başarınız, hepimizin başarısı olacaktır. Lütfen eşiniz Michelle ve kızlarınıza tebriğimi iletin" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Taner Aydın/ Orhan Güvel

Yayıncı: Tarkan Demir - KUDÜS

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement