Ödemiş Belediye Meclisi'nde İçkili Yerler Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Belediye Meclisi'nde İçkili Yerler Tartışmaları

Ödemiş Belediye Meclisi\'nde İçkili Yerler Tartışmaları

Ödemiş Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını Bekir Keskin başkanlığında Pazartesi akşamı Belediye Kültür Merkezi büyük salonda yaptı.

07.01.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını Bekir Keskin başkanlığında Pazartesi akşamı Belediye Kültür Merkezi büyük salonda yaptı. Yoğun bir gündemle gerçekleşen toplantıya içkili yerler krokisi ile ilgili tartışmalar damga vurdu. Yılbaşında bazı işletmelerin içki izni istediğini ancak Ankara'dan izin alınması gerektiğinden izin veremediklerini ifade eden Başkan Keskin, "4. Murat döneminde miyiz?" deyip AK Partili üyelerle tartıştı.

23 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda ilk olarak imar plan değişiklikleri ele alındı. Kayaköy'de restorasyonu süren Çakırcalı Konağı'nın çevre düzenlemesi için yakındaki bir dükkanın kamulaştırılması 2014 yılı performans programına dahil edildi. Denetim Komisyonu'nun üye sayısı bir kez daha üç olarak belirlenirken, CHP'den Hüseyin Kurt ve Mehmet Kiremitçi, AK Parti'den de Salih Aksu gizli oy usulü ile komisyona seçildi.

DOLMUŞ ÜCRETLERİNE AKARYAKIT ZAMMI

Ödemiş Belediyesi Denetimli Şehir İçi Yolcu taşımacılığına ait ücret tarifesi de yeniden düzenlendi. Akaryakıt fiyatlarındaki artış sebebiyle 1 buçuk lira olan tam bilet 1 lira 75 kuruşa yükseltilirken, 1 lira 25 kuruş olan öğrenci de 1 buçuk liraya yükseldi. Belediye Başkanı Bekir Keskin'e köy ve beldelere ulaştırılacak hizmet, yapım, bakım ve onarımlarla ilgili oybirliği ile yetki verildi. Bademli Belediyesi'nin 500 bin liralık kredi çekme talebi de Bütünşehir Yasası nedeniyle mecliste görüşüldü.

"OLSA DÜKKAN SİZİN"

AK Parti'li üyelerden İsmail Gölcük, bir önceki maddede belde ve köylerle ilgili başkanlık makamına tam yetki verildiğini hatırlatarak, "Bu kredi talebi büyük ağabey olan Ödemiş Belediyesi'nce karşılanamaz mı? Biz özel bankalardan kredi çekilmesine karşıyız" dedi. Başkan Bekir Keskin ise "Olsa dükkan sizin" şeklinde karşılık verince salondan kahkahalar yükseldi. Bu talep Plan-Bütçe ve Hukuk ortak komisyonuna sevk edildi. Süleyman Demirel Mahallesi'ndeki bir arazinin imar planında okul yeri olmaktan çıkartılmasına ilişkin gündem maddesi de İmar ve Hukuk ortak komisyonuna sevk edildi.

İÇKİLİ YERLER BÖLGESİ İÇİN BÜYÜK TARTIŞMA

Toplantıya ise içkili yerler bölgesi ile ilgili gündem maddesi damga vurdu. Başkan Keskin, yılbaşında bazı mekanların kendilerinden içki vermeyle ilgili izin istediğini ancak bu izni veremediklerini belirterek, Ankara'dan izin alınması gerektiğini bunun da her seferinde yapılmasının güç olduğunu anlattı. Bu nedenle özel günler için düğün salonu tarzındaki bazı işletmelere izin verilmesi için düzenleme yapılmasını talep ettiklerini aktaran Keskin, bu düzenlemenin o işletmeleri sürekli içkili yer statüsü içerisine almayacağını sadece izin alınmasını sağlayabileceğini ifade etti. AK Parti'li üyelerden Hayrettin Özbudak, "Bu mecliste 2-3 kez bu içkili yerlerle ilgili krokiyi görüştük. Sürekli bir değişiklik oluyor. Daha önce STK'ların da katılımıyla bu bölgeler belirlendi. O kadar emek ve mesai harcandı. Şimdi böyle bir düzenlemeye gerek var mı?" diye sordu. Herkesin yaşam şekline saygılı olduklarını aktaran AK Parti'li üyelerden İsmail Gölcük de "Ancak bazı vatandaşlarımız özellikle belediye tesislerindeki düğünlerde içkiye izin verilmesi nedeniyle düğünlere katılamadıklarını belirtiyorlar. Bundan rahatsız olanlar var" dedi.

"DÖRDÜNCÜ MURAT DÖNEMİNDE MİYİZ?"

Tartışmaların uzaması üzerine Başkan Keskin sesini yükselterek, "Yılbaşı akşamı bir işletmenin bugüne özel talebine yanıt verememek beni üzdü. Özel birgün için ta Ankara'dan izin almak mı olur? Ben içki kullanmıyorum ama bu şekilde kutlamak isteyen vatandaşımızın doğal hakkını da savunmak durumundayım. Zaten içki yasaklarını görüyoruz. Burası demokratik bir ülke. Ankara'da oturdukları yerden yasa çıkartıyorlar. Dördüncü Murat döneminde miyiz?" dedi.

Keskin, AK Parti'li üyelerin itirazlarını sürdürmelerine ve söz alma taleplerine rağmen içkili yerler bölgesiyle ilgili maddeyi Hukuk Komisyonu'na sevk edilmek üzere oylamaya sundu.

Mecliste tansiyonun yükselmesine yol açan bu maddenin ardından CHP'li meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına'nın durumu görüşüldü. Fırtına'nın 8 oturuma katılmaması nedeniyle üyeliğinin düşmesi söz konusu olduğundan ilgili madde Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

İMAR PLANI REVİZE EDİLECEK

Daha sonra ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Başkan Keskin 2011 yılında imar planı revizyonu ile ilgili karar aldıklarını hatırlatarak bununla ilgili çalışmaların yapıldığını ve 1/1000 ölçekli imar planının Bütünşehir'e geçiş öncesi değiştirilmesini hedeflediklerini aktardı. Yapılan görüşmelerin ardından bu madde de Şubat ayında görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na sevk edildi. Toplantının son gündem maddesi olarak Hürriyet Mahallesi'ndeki bir arazi ile Zafer Mahallesi'ndeki bir arazinin trampa isteği görüşüldü ve İmar Komisyonu'na sevk edildi.

ÖZÜR TALEBİ

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti'li üyelerden İsmail Gölcük, içkili yerler bölgesi görüşülürken, Başkan Keskin'in kendilerini sesini yükseltip susturarak maddeyi oylamaya sunduğunu belirtip, bu durumu kınadıklarını ve özür beklediklerini anlattı. Keskin de, "Öyle anlaşıldıysam özür dilerim ama zaten konu Hukuk Komisyonu'nda görüşülecekti" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Belediye Meclisi'nde İçkili Yerler Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement