Ödemiş'te İlkbahar Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te İlkbahar Kültür Sanat Etkinlikleri

Ödemiş\'te İlkbahar Kültür Sanat Etkinlikleri

Ödemiş Belediyesi'nce iki yıldır düzenlenen 'Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin üçüncüsü 26 Mayıs Cumartesi günü yapılan etkinliklerle başladı.

27.05.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediyesi'nce iki yıldır düzenlenen 'Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin üçüncüsü 26 Mayıs Cumartesi günü yapılan etkinliklerle başladı.

Bu yıl Ödemişli yazar Behiç Duygulu ve Ödemiş'in ilk gazetesini çıkaran Burhan Esen anısına düzenlenen etkinlikler Ödemiş Belediye başkanı Bekir Keskin'in konuşması ile başladı. Ödemiş Belediyesi'nin kültür sanata önem verdiğini belirten Keskin, katılımcılara teşekkür etti.

Keskin'in ardından kürsüye gelen emekli Ödemişli emekli başkonsolos Ülkü Başsoy, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İlkbahar Kültür Sanat etkinliklerini geçen iki yılda yapılan etkinlikler hakkında bilgi verirken, bu yıl yapılan etkinliklerin programı ve açılacak sergi ile ilgili bilgi verdi. Başsoy, bu yılki sergide Cumhuriyet'in ilk yıllarından 1950 yılına kadar yayınlanan edebiyat ağırlıklı dergilere yer verdiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından şair Gonca Özmen, söyleşili şiir dinletisi sundu. Şairlik, edebiyat hakkındaki düşünceleri ile kendi yaşamından anılarla süslediği konuşmadan sonra sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından da açılışa gelenlere Emin Fındıkoğlu Caz Üçlüsü'nden caz konseri konseri verildi.

Etkinliklerin ikinci günü olan 27 Mayıs Pazar günü de saat 19.00'da 1980 sonrasının Türk şiirinde önemli bir yere sahip olan Haydar Ergülen şiirseverle buluşup kitap imzalayacak. Ergülen'in ardından yine Emin Fındıkoğlu Caz Üçlüsü konseri yapılacak.

İlk yıl ikinci yeni şiir akımının başta gelen ozanı Ece Ayhan ile Ödemişli ozan Fethi Savaşçı'nın anısına düzenlenen etkinlikler geçen yıl da Mutahhar Başoğlu ve Kaya Bengisu anısına düzenlenmişti.

27.05.2012 11: 08: 06

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te İlkbahar Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement