Oğlunun Sözünden Etkilenip Kur'an Öğrenmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Oğlunun Sözünden Etkilenip Kur'an Öğrenmeye Başladı

Oğlunun Sözünden Etkilenip Kur\'an Öğrenmeye Başladı

Zonguldak’ta yaşayan 66 yaşındaki Fatma Özyurt,oğlunun, "Anne, Abraham Lincoln’un suikastle öldüğünü biliyorsun da Kur'an okumayı neden bilmiyorsun" sözü üzerine imam hatip lisesine başladı.

28.01.2014 15:41

Zonguldak'ta yaşayan 66 yaşındaki Fatma Özyurt,

oğlunun, "Anne, Abraham Lincoln'un suikastle öldüğünü biliyorsun da Kur'an okumayı neden bilmiyorsun" sözü üzerine imam hatip lisesine başladı.

Özyurt, babasının 'Kız çocuğu okumaz' diyerek ilkokuldan sonra okula göndermediğini belirterek tahsilinin bu yüzden yarım kaldığını söyledi.

Zonguldak'ta, 7 çocuğu bulunan Fatma Özyurt, Yüzyüze Eğitim kapsamında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi projesiyle liseye başladı. İlkokulu okuduktan sonra babasının kız çocuğu okumaz demesiyle okuldan ayrılan Özyurt, ortaokulu dışarıdan okuyarak bitirdi. Şu an lise 3'e giden 8 toruna sahip Özyurt, hem Kur'an-ı Kerim okumak için hem de liseyi bitirip lise diplomasını almak için açık öğretim imam hatip lisesine başladı. Sınıfının en yaşlı öğrencisi olan 66 yaşındaki 7 çocuğu bulunan Fatma Özyurt, başarısı ve azmi ile öğretmenlerinin takdirini alırken kendinden küçüklere de örnek oluyor. Okuma isteği ve Kur'an-ı Kerim sevgisiyle Zonguldak İmam Hatip Lisesinde Yüzyüze Eğitim kapsamında Açık Öğretim Lisesinde okuyan Özyurt, öğrenmenin yaşı olmadığını söyledi.

İlkokulu okuyarak bitirdiğini anlatan Özyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sonra bazı sebeplerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım. İçimde bir ukte kaldı. Ortaokulu dışarıdan bitirdim. Liseden zaten korkuyordum. Oğlum sayesinde liseye başladım. Halen devam ediyorum. Kur'an-ı Kerim'e olan sevgimden bu liseye başladım. Oğlum bana gel seni imam hatip lisesine yazdıralım dedi. Çocuklarımın ikisi zaten buradan mezun. Buradaki sevgi saygı beni daha çok okuluma bağladı. Aslında rahatsızım. Eşim ve çocuklarım destek veriyor. Çok şükür Allah bana kuvvet verdi ve ben buraya kadar geldim. Öğrenmenin okumanın kötülüğü yok. Aksine çok sevabı var. Allah bize öyle buyuruyor. Kim ilim yolunda bir adım atarsa kat kat sevap işler."

"OĞLUMUN LAFINDAN ETKİLENDİM"

Özyurt, oğlunun Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalışırken söylediği 'Abraham Lincoln'un öldüğünü biliyorsun da, Kur'an-ı Kerim okumayı neden bilmiyorsun?' sözünden etkilendiğini söyledi

Küçük oğlundan Kur'an öğrenmeye çalıştığını anlatan özyurt, sözlerine şöyle devam etti: "Ama yapamıyordum. Bana 'Anne sen her şeyi biliyorsun. Filmlerden anlarsın. Yabancı sinemaları takip edersin. Abraham Lincoln'un suikastle öldüğünü biliyorsun da Kur'an okumayı neden bilmiyorsun' demişti. 'Küçüklükten bu zamana Elif Cüzü öğrenmişsin neden Kur'an öğrenmedin' dedi. Baktım çocuğum doğru söylüyor. Ama yine de anahtar olmayınca çözülmüyor." Bilginin anahtarlarının hocalar olduğunu anlatan Özyurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğretmenlerim oğullarımın yaşında. Artık alıştım herhalde çok heyecanlanmıyorum. Önceleri daha çok heyecanlıydım. Sınavlara girdiğim zaman kalbim duracak gibi oluyordu. Sınıfa gelirken basamaklardan çıkarken acaba bugün ne öğreneceğim heyecanı yaşıyorum. Para kazanmak ya da unvan için bir şeyler değil, insanların seni gördüğünde gülümsemeleri mutluluk veriyor." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlunun Sözünden Etkilenip Kur'an Öğrenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement