Öğrenciler Tüketim Hakları Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Tüketim Hakları Konusunda Bilgilendirildi

Öğrenciler Tüketim Hakları Konusunda Bilgilendirildi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde öğrencilere "Tüketici Hakları ve Tüketim Alışkanlıkları" konulu konferans verildi.

21.03.2013 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde öğrencilere "Tüketici Hakları ve Tüketim Alışkanlıkları" konulu konferans verildi.

Halk Eğitim Merkezinde verilen konferansta öğrencilere "Tüketicilerin Hakları ve Tüketim Alışkanlıklarının Doğru Yapılması" konulu konferans verildi. Konferansta konuşan Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkan Turhan Çakar, kamu yararına hizmet veren bir dernek olduklarına dikkat çekti. Çakar, 'Her yıl 50.000'in üzerinde şikayet başvurusunu değerlendiriyoruz. Maalesef ki tüketim alışkanlıkları değiştikçe her geçen gün şikayetlerin çeşitliliği de o oranda artış gösteriyor. Tüketici alışkanlıklarımızı sorgulamalıyız. Bilmeden de olsa, para ödeyerek sağlığımızı kaybediyoruz. Ülke bağımsızlığımızı kaybediyoruz. Ülkemizin zarara uğramasını sağlıyoruz. Bu nedenle her birimiz bilinçli birer tüketici olmalıyız. Haklarımızı çok iyi bilerek ona göre hareket etmeliyiz. Bilinçli tüketici yerli malı kullanan tüketicidir." dedi.

Alınan ürünlerin iadeleri hakkında da öğrencileri bilgilendiren Çakar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Açık ayıplı malların iade süresi 1 ay, gizli ayıplı mallarda 2 yıl, hileli ayıplı mallarda ise süresiz olduğunu unutmayın. Alışveriş sırasında fiş ve faturanın mutlaka alın. Garanti kapsamında ki ürünlerin de mutlaka garanti belgesinin alınması gerekiyor. Aldığınız bir üründe sorun yaşadığınız takdirde kesinlikte tamir tuzağına düşmeyiniz. ya paranızı geri alınız ya da aldığınız ürünün yenisini isteyiniz. Buna hakkınız var."

Konferansa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyyaz Bulutlar, Tüketici Hakları Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Yıldırım, Bozüyük Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mustafa Aksu, Engelliler Derneği Başkanı Enver Güçyeter, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Tüketim Hakları Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement