Öğrencilerden "Okulumuzu İstiyoruz" Eylemi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden "Okulumuzu İstiyoruz" Eylemi

Adana'da okulları için yıkım kararı alındığını ve aylardır herhangi bir işlem yapılmadığını iddia eden okul öğrencileri ve veliler eylem yaptı.

10.06.2013 11:28

Adana'da okulları için yıkım kararı alındığını ve aylardır herhangi bir işlem yapılmadığını iddia eden öğrenciler ve veliler "Okulumuzu istiyoruz" eylemi yaptı.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki Seyhan Atatürk İlk ve Ortaokulu önünde toplanan öğrenci ve veliler, okul aile birliğinin organize ettiği eylemde, okulları hakkında yaklaşık 4 ay önce okul binasının hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındığını ve öğrencilerin bu nedenle Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu'na gönderildiğini öne sürdü.

Öğrenciler, "Okulumuzu alma, eğitime engel olma", "Okulumuzu istiyoruz", "Okuluna sahip çık", "Vali bey uyuma okuluma dokunma" gibi çeşitli sloganlar atarak, tekrar kendi mahallelerindeki okullarına dönmek istediklerini belirtti.

Velilerden Pervin Gözüküçük, kendilerine "Çocuklarınızı alın çevredeki okullara verin" dendiğini belirterek "Çevredeki okullar zaten yeterince dolu, biz çevredeki okulları değil, öğretmen ve yöneticilerimizle birlikte kendi okulumuzu istiyoruz" diye konuştu.

Diğer velilerden bazıları da çocuklarının başka mahallelerdeki okullara gitmesinin kendileri açısından maddi sıkıntı oluşturduğunu, servis ücreti ödemek zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Eylem, polis ekiplerinin öğrenci ve velileri uyararak yolu kapatmamalarını söylemesi üzerine olaysız şekilde son buldu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden 'Okulumuzu İstiyoruz' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement