Öğrencilerinin Sevgisi Ağır Basınca - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerinin Sevgisi Ağır Basınca

Ali Dağer - Van depreminde enkaz altından yaralı kurtulduktan memleketi Eskişehir'e atanan sınıf öğretmeni Gülsüm Gün, "Depremi unuturum ama çok sevdiğim öğrencilerimi bırakır gidersem, onları unutamam" diyerek tayininin durdurulmasını istedi.

08.02.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali Dağer - Van depreminde enkaz altından yaralı kurtulduktan memleketi Eskişehir'e atanan sınıf öğretmeni Gülsüm Gün, "Depremi unuturum ama çok sevdiğim öğrencilerimi bırakır gidersem, onları unutamam" diyerek tayininin durdurulmasını istedi.

Bir yıl önce Erciş ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'na sınıf öğretmeni olarak atanan Gülsüm Gün, 23 Ekim'de meydana gelen depremde yıkılan Turan Apartman'ın enkazında yaralı kurtarıldı.

Gün, AA muhabirine, deprem günü arkadaşlarıyla sahile gitmek için evden çıkarken depreme yakalandığını, birkaç saniye içinde çöken 5 katlı binanın enkazı altında kaldığını anlattı.

Arama kurtarma ekipleri gelmeden, vatandaşlarca enkaz altından çıkarılarak hastaneye götürüldüğünü, daha sonra da Erzurum'a sevk edildiğini belirten Gün,

"Erzurum'da 2 gün kaldıktan sonra tedavime memleketim Eskişehir'de devam ettim. Kaslarımda ciddi zedelenme olmuştu. Çok sevdiğim ev arkadaşlarımı çöken kafenin enkazında kaybettim. Çok acı çektim. Bu süre zarfında psikolojik destek de gördüm. Allah o günleri bir daha kimseye göstermesin" dedi.

Gün, Milli Eğitim Bakanlığı depremde yakınlarını kaybeden ve yaralananlara tayin hakkı tanıyınca, Erciş'e dönerse acıları tazeleneceği düşüncesiyle Eskişehir'e tayin istediğini söyledi.

-"Öğrencilerimin sevgisi ve duasıyla enkazdan sağ olarak çıktığıma inanıyorum"

Bakanlığın tayin kararnamesi uzayınca okulların açıldığı 2 Ocak'ta görevinin başına dönen Gün, şunları kaydetti:

"Öğrencilerime tekrar kavuştum. Öğrencilerimin sevgisi ve duasıyla enkazdan sağ olarak çıktığıma inanıyorum. Onları çok seviyorum. Onların gözlerindeki parıltıyı ve bana olan bağlılıklarını görünce tayin istediğimi söyleyemedim. Geçen hafta tayinimin Eskişehir'e çıktığına dair kararname elime ulaştı. Bu durumu gözlerim dolarak öğrencilerime anlattım. Onlar da duygusal bir şekilde karşıladılar. İki ay boyunca okullarından uzak kalarak, mağdur olan öğrencilerimi bırakmak istemedim. Depremi unuturum ama çok sevdiğim öğrencilerimi bırakır gidersem onları unutamam düşüncesiyle tayinimin durdurulması için Milli Eğitime dilekçemi verdim."

Tayin hakkından vazgeçtiğine dair kararını ailesiyle paylaşmadığını ifade eden Gün, "Babamın bu kararımın arkasında duracağına eminim. Bu kararı aldığım için bana teşekkür edeceğini de biliyorum" dedi.

-Asil bir davranış-

Gün'ün dilekçesini alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İşleyen ise Erciş eğitim camiası olarak depremde kaybettikleri öğretmenlerin acısını yüreklerinde taşıdıklarını bildirdi.

Yaralı kurtarılan öğretmenlerin memleketlerine tayinlerinin çıktığını belirten İşleyen, "Ama bu öğretmenimizin bu davranışı beni ağlama noktasına getirdi. Bu asil davranışından çok etkilendim. Kendisine eğitim camiası ve Ercişli öğrenciler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Sami Yusuf Sağ da, depremden sonra öğretmenin enkazdan yaralı çıkarıldığını duyunca annesiyle hastane bahçesine gittiğini anlattı.

Öğretmenin durumunun iyi olduğunu görünce çok sevindiğini belirten Sağ, onun sağlığına kavuşması için çok dua ettiğini söyledi. Öğretmenin tayininin çıktığını duyunca üzüldüğünü ifade eden Sağ, "Ama öğretmenimizin bizi bırakmamasına da çok sevindim" dedi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerinin Sevgisi Ağır Basınca - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement