Okulda Yağmur ve Bereket Duası Ettiler - Son Dakika
Yerel

Okulda Yağmur ve Bereket Duası Ettiler

Okulda Yağmur ve Bereket Duası Ettiler

Ülke genelinde yağışların az olması ve bununla beraber yaşanan kuraklık endişesi minik yürekleri de harekete geçirdi.

10.03.2014 13:03

Ülke genelinde yağışların az olması ve bununla beraber yaşanan kuraklık endişesi minik yürekleri de harekete geçirdi. Balıkesir'de bir köy ilkokulunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler hep birlikte yağmur yağması ve bereket olması için dua ettiler. Öğretmenlerin öncülüğünde ailelerin de katıldığı okul teneffüsündeki 'yağmur ve bereket' duası etkinliğinde aileler okulun bahçesinde hamur açıp 'yağmur hayrı' yaptı.

MİNİKLERİN DUASINA PROTOKOL DE EŞLİK ETTİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de yağışların az olması nedeniyle Bigadiç ilçesine bağlı Çekirdekli Köyünde ilkokul öğrencileri tarafından 'bereket ve yağmur duası' yapıldı. Çekirdekli İlköğretim Okulu öğrenci aileleri hamur işleri yaparak gelen misafirlere ikram ettiler. Bigadiç Çekirdekli Köyü İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Rana Doğan öncülüğünde hazırlanan bereket ve yağmur duasının bundan sonra geleneksel olarak etkinlik şeklinde her yıl düzenleneceği bildirildi. Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan da Çekirdekli Köyüne gidip köy okulunu ziyaret etti. Kaymakam Aktan, öğrencilere yapmış oldukları bu güzel davranışlarından dolayı diş macunu ve diş fırçası hediye etti.

Çekirdekli Köyü İlkokulundaki 'yağmur ve bereket duası' ve akabindeki yağmur hayrına Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, İlçe Garnizon Komutanı Mehmethan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz ve milli eğitim şube müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Köy okulundaki çocukların hafta sonu gerçekleştirdiği yağmur ve bereket duası ve hayır etkinliğinin ardından Balıkesir bölgesi cumartesi gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji yetkilileri, yağışların ve soğukların hafta boyu süreceğini bildirdi. Yağışlı hava ilkokuldaki çocukların yaptığı duaların gerçekleştiği şeklinde yorumlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulda Yağmur ve Bereket Duası Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement