"Okullar Hayat Olsun" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Okullar Hayat Olsun" Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Okullar Hayat Olsun Projesi" çerçevesinde, Kumluca ve beldelerinde belirlenen 9 okul için Kaymakamlıkta imza töreni düzenlendi.

09.02.2012 14:21

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Okullar Hayat Olsun Projesi" çerçevesinde, Kumluca ve beldelerinde belirlenen 9 okul için Kaymakamlıkta imza töreni düzenlendi.

İmza törenine Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Belediye Başkanı Erdeniz Yavuz, Beykonak Belediye Başkanı Recep Turan, Çavuşköy Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, Orman İşletme Müdürü Fuat Nur ve okul müdürleri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Işık, projenin okulların eğitim ve öğretim dışında halkın kullanımına açılmasını amaçladığını söyledi. Işık, projenin okulların halkın eğitim, sosyal ve kültürel zenginliklerinin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, projenin farklı yönlerinin ilçede uygulandığını, yapılacak protokolle de bunun resmileşeceğini kaydetti. Belediye olarak her zaman eğitim öğretim kurumlarına, halkın eğitim seviyesinin yükselmesine, sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağladıklarını anlatan Çetinkaya, projede yer alan belediyenin sorumluluklarını yerine getireceklerini bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, bu proje için ilçe merkezinde bir lise, dört ilköğretim okulu, beldelerde iki ilköğretim, bir lise, köylerde ise bir ilköğretim okulu belirlediklerini söyledi.

Projeyle belirlenen okulların derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, konferans ve spor salonları ve okul bahçelerinin halkın kullanımına açılacağını anlatan Tekdemir, şöyle konuştu:

"Okullar Hayat Olsun projesiyle okullarımızın bahsedilen alanları tekrar düzenlenecek, halkın kullanabileceği hale getirilecek. Böylece okullar, eğitim öğretim dışında hafta sonları, akşamları ve yaz ayları boyunca halkın kullanımında olacak. Burada insanlar, açılacak kurslarla hem öğrenecekler hem de sosyal, kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekler."

Konuşmaların ardından Kaymakamı Işık, belediye başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında hazırlanan protokoller imzalandı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Okullar Hayat Olsun' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement