OKUYAY Platformu , Kadıköy Çevre Festivali'ne Katılıyor - Son Dakika
Güncel

OKUYAY Platformu , Kadıköy Çevre Festivali'ne Katılıyor

OKUYAY Platformu , Kadıköy Çevre Festivali\'ne Katılıyor

"Çevre Bilinci Oluşturmada Kitapların Katkısı" başlıklı bir panel ve çocuklara yönelik "Elma, Elma... Söyle Bana!" etkinliği gerçekleştirecek olan OKUYAY Platformu; ayrıca festival süresince B12 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak.

21.05.2019 09:56  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Türkiye Yayıncılar Birliği'nin OKUYAY Platformu, okuma kültürünü desteklemeye çalışan STK'lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa'daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.

Düzenlediği etkinliklerle de okuma kültürünün gelişimine destek olmayı amaçlayan OKUYAY Platformu; proje ortaklarından Kadıköy Belediyesi'nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda bu yıl "Beton Değil Toprak!" sloganıyla üçüncüsünü düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali'nde stant açacak. Festivale, çevre bilincini oluşturmada kitapların katkısını ve önemini anlatmak amacıyla katılan OKUYAY Platformu; ilki İzmir'de yapılan OKUYAY Konuşmaları'nın ikincisini festival kapsamında gerçekleştirecek. Aytaç Timur ve Gürkan Akgüneş'in, Sevengül Sönmez moderatörlüğünde gerçekleştireceği "Çevre Bilinci Oluşturmada Kitapların Katkısı" başlıklı panel, 24 Mayıs Cuma günü 16.10-17.00 saatleri arasında A Sahnesi'nde düzenlenecek. Panelde, "Çevreyle ilgili kitaplar ülkemizde nasıl bir ilgi görüyor, çevreyle ilgili kitapların ve süreli yayınların hazırlanma süreçleri nasıl ilerliyor?" gibi sorulara yanıt aranırken çevre haberciliği, bilgi teknolojilerinin değişimi, dijital çağın çevre bilincine etkisi konuları da tartışılacak.

Kadıköy Çevre Festivali kapsamında ayrıca, OKUYAY Buluşmaları'nın da ilki çocuklarla gerçekleştirilecek. Tülin Kozikoğlu'nun 25 Mayıs Cumartesi günü 13.00 – 14.00 saatleri arasında Yeşil Etkinlik alanında gerçekleşecek "Elma, Elma... Söyle Bana!" başlıklı etkinliğinde; doğanın gücü üzerinden kendi içimizdeki gücü keşfetmenin öyküsü olan Pes Etmek Yok! kitabının interaktif okumasından sonra "Elma, Elma... Söyle Bana!" isimli elişi çalışması yapılacak.

OKUYAY Platformu, Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda 3 gün boyunca 11.00-20.00 saatleri arasında açık olan B12 numaralı standında; okuma kültürünün yaygınlaştırılmasıyla ilgilenen, konuya katkı sağlamak isteyen ve bu alanda çalışmalar yapan ziyaretçilerini ağırlayacak. Projeye dair dokümanların temin edilebileceği stantta, okuma kültürü ölçümüne katkı sağlayacak bir anket de doldurulabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OKUYAY Platformu , Kadıköy Çevre Festivali'ne Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement