"Öldür Diyenler Yargılansın" Diye Slogan Attılar - Son Dakika
Güncel

"Öldür Diyenler Yargılansın" Diye Slogan Attılar

"Öldür Diyenler Yargılansın" Diye Slogan Attılar

Hrant Dink cinayeti davasının 23'üncü duruşması öncesi, kendilerini "Hrant'ın Arkadaşları" diye tanıtan topluluk, Beşiktaş Meydanı'ndan 'Hrant için, Adalet İçin', 'Bu dava böyle bitmez' dövizleri ile İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne yürüdü, 'Öldür diyenler yargılansın', 'Bu dava böyle bitmeyecek', 'Hrant İçin, Adalet İçin' diye slogan attı.

26.12.2011 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayeti davasının 23'üncü duruşması öncesi, kendilerini "Hrant'ın Arkadaşları" diye tanıtan topluluk, Beşiktaş Meydanı'ndan 'Hrant için, Adalet İçin', 'Bu dava böyle bitmez' dövizleri ile İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne yürüdü, 'Öldür diyenler yargılansın', 'Bu dava böyle bitmeyecek', 'Hrant İçin, Adalet İçin' diye slogan attı.

Adliye binası önündeki yaklaşık 200 kişilik topluluğun arasında Rakel Dink, Orhan Dink, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, DİSK Genel Başkanvekili Tayfun Görgün, Dansçı Zeynep Tanbay, Prof. Dr. Gencay Gürsoy dikkat çekti. Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın okuduğu basın bildirisi şöyle:

"Beş yıldır aynı yerdeyiz. Bizde biriken anılardır, acılardır ve tükenmez sabrımızdır. Beş değil, doksan beş yıl geçse de bu sabrı besleyen öfkemiz, adalet inancımızdır. Biz adaleti sizlerin kurduğu binaların duvarları arasında değil, vicdanlarda arıyoruz. Bunu geçmişte öğrenmediyseniz bile, şu son beş yılda iyice öğrenmiş olmanız lazım. Artık bizimle alay etmeyi bırakın. Cevap verin. Katiller nerede? Katilleri nereye sakladınız? Jandarma karakollarında, istihbarat raporlarında, medya plazalarında, meclis koridorlarında, adalet saraylarında, kozmik odalarda mı sakladınız onları? Hep yaptığınız gibi katilleri koruma refleksiniz nereden geliyor? Yoksa sizi büyük devlet yapan bu mu? Büyük acıyla, sırlarla yaşamak zorunda bıraktığınız bu ülkenin vatandaşları bir gün sizden hesap sormaz mı sandınız? Yoksa 'Ya sorarlarsa' diye mi telaştasınız? Arkadaşımız Hrant'ı yargılayıp ölüm fermanını astığınız 301 sakın bu sırrı saklamak için icat edilmiş olmasın? Sizin yasalarınız cinayetleri, pisliği, cesetleri örtmek için mi yazılıyor? Buna adalet dememizi istemeyin, bu sizin adaletiniz.

Biliyoruz, sizin hukuk dediğiniz şey, önüne çizilen kırmızı çizgiden bir gıdım oynamayacak kadar kadük, cılız ve biçare. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, dünyanın neresinde bir Ermeni varsa, bulup gönlünü almaktan bahsediyor. Nereden başlayacaksınız sayın bakan? Belki bundan sonraki ilk duruşmaya gelip ön sıralarda oturanlardan başlayabilirsiniz. Geride kalanlar artık burada değil.

Yüzbin vicdan sahibinin elleri üstünde taşıdığı, arkadaşımızın o son uzun yolculuğu bu ülkenin çürümüş adalet duygusunu, köhne, karanlık ve yalanlarda dolu geçmişini gömmek içindi. İşte bu yüzden o denli dik ve onurluydu. İşte bu yüzden hala kulaklarda yankılanıyor. 'Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeniyiz' sözü.

Sizi kendi karanlığınızdan koruyacak o insanlara, bizlere vere vere iki, üç tetikçiyle birlikte oynadığınız rezilliklerle dolu şu temsili verdiniz. 23 duruşmadır sabrımızı sınıyorsunuz. Unutmayın, inkar ettiğiniz adaleti yerine getirme sorumluluğunuz, geleceğe barış dolu, umut dolu bakabilmemizin önündeki tek engeldir. İnkarınızın taşıdığı suç, iklimimizi her gen biraz daha hırpalıyor, hoyratlaştırıyor, zehrediyor. Başlayın artık. Bir yerden başlayın ve gerisini getirin. Bize katillerimizi vermek bir adımdır, oradan başlayabilirsiniz. Üstelik onlar o kadar yakınınızda ki."

Açıklama sonrası topluluk duruşma bitene kadar, adliye binası önünde adalet nöbeti tutacaklarını açıkladı. Bandista isimli grup bu sırada müzik yaptı. Bu arada 19 Ocak'ta Hrant Dink'in öldürüldüğü Agos Gazetesi önünde, 5'inci yıldönümü nedeniyle anma yapılacağı duyuruldu. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Öldür Diyenler Yargılansın' Diye Slogan Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement