Olin Edirne'ye Amerikalı Oyun Kurucu - Son Dakika
Spor

Olin Edirne'ye Amerikalı Oyun Kurucu

Olin Edirne\'ye Amerikalı Oyun Kurucu

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne, Beşiktaş'a kaptırdığı oyun kurucusu Fikret Can Akın yerine Amerikan Georgetown Universty Hoyas takımından 22 yaşındaki Chris Wright'ı transfer etti.

18.08.2011 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne, Beşiktaş'a kaptırdığı oyun kurucusu Fikret Can Akın yerine Amerikan Georgetown Universty Hoyas takımından 22 yaşındaki Chris Wright'ı transfer etti.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Olin Edirne, aradığı oyun kurucusunu Amerika'da buldu. Geçen yılki kadrosundan oyun kurucu Fikret Can Akın'ı Beşiktaş'a kaptıran Olin, 22 yaşındaki Chris Wright'ı transfer etti.

Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy, geçen yıl Amerikan Georgetown Universty Hoyas takımında forma giyen 22 yaşındaki Chris Wright ile 1 yıllık anlaşma sağladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Genç ama çok kaliteli bir oyun kurucu transfer ettik. Chris Wright'ı NCAA de öne çıkan ve yıldızı parlak olan bir oyuncu olarak biliyoruz. Geçtiğimiz sezon NBA kamplarına katılmasına karşılık sezon sonuna doğru geçirdiği küçük bir sakatlıktan dolayı NBA draftı gerçekleşmemiş. Olin Edirne forması altında Beko Basketbol Ligi'nde de çok iyi bir performans yakalayacağına inanıyorum. Chris Wright yeşilsarı forma altında hem kendi performansını daha ileriye taşıyacak hem de takımımızın başarısına önemli katkı sağlayacaktır. Bu önemli transfer tüm camiamıza hayırlı olsun. "

Dört sezondur Georgetown Universty Hoyas forması ile NCAA'de mücadele eden Wright geçen sezon 29 maçta 32. 8 dakika, 12. 9 sayı, 2. 9 ribaunt, 5. 3 asist, yüzde 78. 3 serbest atış, yüzde 33. 3 üç sayılık atış ve yüzde 41. 4 toplam saha içi atış ortalamalarıyla oynadı. 1989 Maryland doğumlu olan siyahi oyuncu 1. 85 boyunda ve 1 numaralı pozisyonda guard olarak görev yapıyor.

Chris Wright'ın Cuma günü Edirne'ye geleceğini belirten Yiğitsoy, oyuncunun sağlık kontrolünden sonra takımla antrenmanlara başlayacağını söyledi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Olin Edirne'ye Amerikalı Oyun Kurucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement