Ömer Çelik: Avrupa'daki İslamafobik Tavır DEAŞ'a Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Politika

Ömer Çelik: Avrupa'daki İslamafobik Tavır DEAŞ'a Katkı Sağlıyor

Ömer Çelik: Avrupa\'daki İslamafobik Tavır DEAŞ\'a Katkı Sağlıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Avrupa'daki her islamofobik ve anti-semitik tavır DEAŞ'e katkı sağlıyor." dedi.

09.03.2017 15:52  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa'da DEAŞ'a koyulan tavrın aynısının ırkçılara karşı koyumadğı takdirde bunun DEAŞ'i ideolojik olarak güçlendireceğini belirtti.

Bakan Ömer Çelik'in açıklamaları:

Avrupa'da yükselen aşırı sağ/ırkçı siyasi hareketler ile DEAŞ ikiz kardeşlerdir. Aynı değerleri tehdit ediyorlar ve her birinin arzuladığı dünya düzeni diğeri için de hayat sahasıdır. Avrupa siyasi haritası giderek artan biçimde aşırı sağın rengi ile boyanıyor. Demokrasi renginin solması demektir bu.

"AVRUPA'DAKİ İSLAMAFOBİK TAVIR DEAŞ'A KATKI SAĞLIYOR"

DEAŞ'e koyulan tavır aşırı sağa da koyulmazsa bu DEAŞ' i ideolojik olarak güçlendirir. Avrupa'daki her islamofobik ve anti-semitik tavır DEAŞ'e katkı sağlıyor. Resmin tamamını görmeden etkili bir mücadele edilemez. Önce ideolojik mücadele olmadan terörle mücadele fiziken başarılı olamaz.

"IRKÇILARLA MÜCADELE ETMEYENLERİN DEAŞ'LA MÜCADELESİ GERÇEKÇİ DEĞİLDİR"

Avrupa'da yükselen ırkçılıkla mücadele etmeyenlerin DEAŞ'la mücadelesi gerçekçi değildir. Demokrasiler ve insanlar arasına duvarlar örülmesi, aşırı sağa ve DEAŞ'e destek üretiyor. Aşırı sağ/ırkçı hareketlerle DEAŞ'in güçlenmesi birbirini besliyor. Sonuçta siyasi değerleri tehdit ediliyor. Avrupa için DEAŞ'la gerçek mücadelenin ilk basamağı İslamofobya ve anti-semitizmle mücadele olmalıdır.

İşte Ömer Çelik'in Tweet'leri:


Kaynak: Haberler.com

Son Dakika Politika Ömer Çelik: Avrupa'daki İslamafobik Tavır DEAŞ'a Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement