Ordu'da Hava Kirliliğine Tepki - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Hava Kirliliğine Tepki

Ordu'da engelli vatandaşlarında destek verdiği bir grup kent merkezindeki hava kirliliğini taktıkları maskelerle protesto etti.

28.12.2011 18:01

Ordu'da engelli vatandaşlarında destek verdiği bir grup kent merkezindeki hava kirliliğini taktıkları maskelerle protesto etti.

Tahıl Pazarı'nda bir araya gelen ve kendilerine "Ordu Gönüllüleri Platformu" adını veren bir grup, ildeki hava kirliliği konusunda basın açıklaması yaptı.

Grup adına bir konuşma yapan Ulaş Tepe, özellikle kış aylarında en önemli sorunlardan birinin hava kirliliği olduğunu ve bu konuda acil çözümler alınması gerektiğini söyledi.

Hava kirliliğinden rahatsız olduklarını ifade eden Tepe, "Ülkemizde oksijen diyarı Ordu sloganıyla turizm kenti olmak için çaba sarf ettiğimiz bir dönemde, oksijen diyarı Ordu'da kentliler olarak artık hava alamaz hale geldik. Özellikle akşam saatlerinde şehirde duman yüzünden sokağa çıkamaz hale geldik. Kalitesiz kömür kullanımından kaynaklanan bu hava kirliliği Ordu'nun havasını bozmaktadır. Burada tüm yetkili kurumlara sesleniyoruz. Bizler yurttaşlarımızın yaşam standartlarını düşüren, sağlık sorunlarına yol açan turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ordu kentinin imajını düşüren bu soruna acil olarak çözüm bekliyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Hava Kirliliğine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement