Orduya Alınacak Kadınlara Uygulanan Bekaret Testlerine Büyük Tepki! - Son Dakika
Dünya

Orduya Alınacak Kadınlara Uygulanan Bekaret Testlerine Büyük Tepki!

Orduya Alınacak Kadınlara Uygulanan Bekaret Testlerine Büyük Tepki!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Endonezya'da orduya katılmak isteyen kadınlara uygulanan bekaret testlerinin derhal durdurulması çağrısında bulundu.

15.05.2015 12:03  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da orduya katılmak isteyen kadınlara uygulanan bekaret testleri büyük tepki topluyor. Örgüt, kadın askerlerin uygulamadan şikayet ettiğini söyledi. Endonezya ordusu, uygulamanın ahlaksız kadınların silahlı kuvvetlere girmesini önlediğini söyleyerek, testleri savunuyor. Endonezya polisi de, geçen yıl bu uygulama nedeniyle eleştiriyle karşı karşıya kalmıştı.

"İNSANLIK DIŞI UYGULAMA"

İnsan Hakları İzleme Örgütü yaptığı açıklamada, uygulamanın "uluslararası insan hakları hukukunun zalim, insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi yasaklayan maddelerini ihlal ettiğini" kaydetti.

BAKİRE OLDUKLARININ KANITLANMASI GEREKİYOR

Grup, uygulamayı cinsiyete dayalı şiddet olarak niteledi ve bir kadının bakire olduğunu kanıtlaması açısından da bilimsel olarak temelsiz bir yöntem olduğunu kaydetti. Grup, bu testlerden geçenlerle ve yapanlarla çeşitli görüşmeler yaptı. Bu testten geçenler uygulamayı acı dolu, utandırıcı ve travmatik olarak nitelendirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Orduya Alınacak Kadınlara Uygulanan Bekaret Testlerine Büyük Tepki! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • sait: bazi orgutler var mesela burdaki insan haklari izleme orgutu gibi,her seye maydonoz olup onlari ilgilendirmeyen islerde ortaligi ayaga kaldirirlar ama nedense suriyede gazzede bruma da vs binlerce cocuk ölur hic sesleri cikmaz....asil insanlik disi olan kendileri... 22 3 Yanıtla
  • hahaha: ileride evleneceğim kadın acaba şu an kimlerle ne yapıyor demişti bir arkadaşımm 12 1 Yanıtla
  • zehra avşar,ı seven adam: Herkes kan peşinde 6 1 Yanıtla
  • ilknur: zihniyetinize tüküreyim... 3 1 Yanıtla

Advertisement