Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Hakkındaki Dava - Son Dakika
Güncel

Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Hakkındaki Dava

Mağdur Muharrem Durmaz: "Belge, kes yapıştır yöntemi ile hazırlanmış bir belgedir.

01.10.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri merkezli yolsuzluk iddialarıyla ilgili yargılanan eski Ankara ve Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Ömer Zeren ile Emniyet Müdürü Murat Çetiner'in, "Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve Özdemir'e komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenledikleri" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Zeren ve avukatı Mücahit Topaloğlu, Çetiner'in avukatı Şevket Kaya, Özdemir hakkındaki davayı açan ve daha sonra Gebze Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan "mağdur" Cemil Tuğtekin'in avukatı Mustafa Küçük ile "mağdur" Muharrem Durmaz'ın avukatı Mustafa Hisar katıldı.

Duruşmada, mağdur olarak dinlenen Muharrem Durmaz, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğünde istihbarattan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek davaya konu "özel ileti" adlı belgenin kopyasını gazeteci Adnan Gerger'den aldığını söyledi.

Durmaz, "Belge, kes-yapıştır yöntemi ile hazırlanmış bir belgedir. Orijinali bulunmamıştır, bulunacağına da inanmıyorum. Benim bu şekilde bir belge düzenlemem mümkün değildir. Belgenin içeriğindeki sözlerin hiçbiri bana ait değildir. 'Özel ileti' başlıklı yazı tamamen komedidir" ifadesini kullandı.

Tanık olarak dinlenen Gazeteci Tolga Şardan da "özel ileti" adlı belgenin kendisinde bulunmadığını, gazetede haber olarak okuduğunu, belgeyi de Ömer Zeren'den almadığını anlattı.

Mahkeme, "özel ileti" adlı belgeyi haber olarak yayımlayan gazetenin bir örneğinin istenmesine, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan gelen iletişimin tespitine ilişkin CD'nin incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-İddianame

İddianamede, Özdemir ve bazı Kayserili işadamlarının da arasında bulunduğu 78 kişinin, "ihaleye fesat karıştırmak, cebir ve tehdit yöntemlerini uygulayarak haksız ekonomik çıkar elde etmek, resmi belgelerde sahtecilik, görevi kötüye kullanmak" suçlarından Ankara'da dava açıldığı belirtilerek, davanın soruşturması sırasında medya mensuplarına "özel ileti" başlıklı "Muharrem Durmaz" imzalı bir belgenin "servis edildiği" kaydediliyor.

O tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan sorumlu Müdür Yardımcısı Durmaz ile İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Zeki Güven'in "Değerli savcım Cemil Tuğtekin" hitabıyla başlayan metni basın mensuplarından edindikten sonra savcılığa başvurdukları bildirilen iddianamede, sanıklar, "dönemin Ankara Emniyet Müdürü Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve kamuoyunda Özdemir'e yönelik komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenlemekle" suçlanıyor.

Sanıkların, 4 yıl 3'er aydan 13'er yıla kadar mahkumiyetleri isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Hakkındaki Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement