Orhangazi Zeytin Festivali - Son Dakika
Ekonomi

Orhangazi Zeytin Festivali

Orhangazi ilçesinde, 39. Orhangazi Zeytin Festivali gerçekleştirildi.

06.11.2017 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhangazi ilçesinde, 39. Orhangazi Zeytin Festivali gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve yeni başladığını belirterek bir planlama içinde olduklarını söyledi.

Orhangazi için düşünülen zeytin entegre tesisleriyle ilgili dosyayı inceleyeceklerini vurgulayan Aktaş, "Proje 2018 yatırım programına dahil edilmiş durumda, ama şunun sözünü buradan veriyorum bu tesisi mutlaka hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Zeytin Festivalinin ilk olarak merhum belediye başkanı Şevket Durmuş döneminde başlatıldığını ve bugünlere geldiğini söyledi.

Festivalin daha görkemli, daha adına yakışır bir şekilde yapılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Çağlayan, "Yerel yönetim olarak Orhangazi'de hem zeytin üretimi hem de zeytinin ticareti için ellerimizi taşın altına koyduk. Bundan sonraki süreçte de her zaman zeytin üreticimizin yanında yer alacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tarihi mehteran ekibi ve Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan ekipleri gösteri sundu.

Programın son bölümünde ise festival kapsamında düzenlenen zeytin dane, zeytin bahçe bakım, zeytinyağlı yemek, zeytinyağlı tatlı, kompozisyon, fotoğraf ve kervan geçiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Protokol üyelerinin vatandaşlara zeytin fidanı dağıtmasından sonra program sona erdi.

Festivale, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Zekeriya Birkan, Kaymakam Yalçın Yılmaz, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Orhangazi Zeytin Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement