Ortakaraören ve Akkise Belde Belediyelerini Arıtma Tesisi Projesi - Son Dakika
Yerel

Ortakaraören ve Akkise Belde Belediyelerini Arıtma Tesisi Projesi

Seydişehir'e bağlı Ortakaraören ve Akkise belde belediyelerinin ortak çalışması olan Su Arıtma Tesisi Projesi önümüzde yıl yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'nı bekliyor.

13.10.2013 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir'e bağlı Ortakaraören ve Akkise belde belediyelerinin ortak çalışması olan Su Arıtma Tesisi Projesi önümüzde yıl yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'nı bekliyor.

Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde ve yöre halkının en büyük sorunu olan ve sağlığı tehdit eden kanalizasyon sularına çözüm bulmak amacıyla Akkise Belediyesi'yle proje gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yüzde 50'sinin hibe olarak karşılanıp, yaklaşık 3,9 milyon liraya mal olacak projenin çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşemediğini belirten Kök, "Projenin gerçekleşmesi, 2014 yılında yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'na kaldı. Bu projeyle hayata geçtiğinde kanalizasyon suları arazide kullanılabilir hale gelecek. Katı atıklar ise gübre olarak arazide değerlendirilecek. Bu sayede çevre koşulları iyileşecek" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortakaraören ve Akkise Belde Belediyelerini Arıtma Tesisi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement